Робота психологині Оксани Слєпової у березні-травні 2022 року (ЦСПР, Боярка) – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Клуб "Позитив",  Підтримка й турбота

Робота психологині Оксани Слєпової у березні-травні 2022 року (ЦСПР, Боярка)

Упродовж березня-травня психолог Оксана Слєпова працювала у віддаленому режимі. Робота відбувалася як віддалено з постійними клієнтами, так і наживо з дітьми українських біженців та дорослими.

Оксана Слєпова проводила індивідуальні консультації та групові заняття з мамами та дружинами ветеранів, групові заняття з дітками-біженцями. Для зниження страхів, відпрацювання негативних емоцій, зниження загальної тривожності, формування стресостійкості застосовувалися різні методики арттерапії, зокрема ізотерапія, піскова терапія, казкотерапія, пластилінографія.

Дистанційно продовжував свою діяльність молодіжний клуб для підлітків «Позитив», керівником якого багато років є Оксана Слєпова. Для створення піднесеного патріотичного настрою та загального позитивного налаштування Оксана Володимирівна проводила тематичні заняття до визначних українських свят та подій. До всеукраїнського дня Матері говорили про важливість матусі у житті кожного з нас, висловлювали слова вдячності мамам; проводили майстер-клас із виготовлення вітальних листівок.

Проводили патріотичні заняття з метою позитивного налаштування на світле майбутнє, віри у власні сили, у свою країну, збройні сили та український народ.

У роботі з підлітками використовуються психологічні вправи на знаходження внутрішніх ресурсів, зокрема вправа «Карта мого серця». Учасникам онлайн заняття було запропоновано  написати чи зобразити те хороше, що гріє їхні серця і допомагає виживати: важливі для них люди, улюблені справи, книги, свята, досягнення, найщасливіші спогади. Більшість учасників у частинках свого серця написали або намалювали важливі для них складові. Для більшості це батьки, друзі, рідні, мир, свобода, спокій, братики й сестрички…

І юних «позитивчиків», і діток українських біженців  Оксана Слєпова залучила до участі у NFT-проєкті допомоги дітям, постраждалим від війни. Це проєкти «Мамо, я бачу війну» та «Діти проти війни». Також підготували зворушливе відеопривітання до дня народження дівчинки Ніки, яка постраждала від обстрілів у Боярці. Кожен член клубу «Позитив» записав до неї зворушливе відеозвернення.

Також дітки взяли участь у проєкті  психологічної підтримки дітей та підлітків «Сила всередині». Оксана Слєпова провела ще й великодні майстер-класи та дистанційні майстер-класи від художника Олександра Кореня.

Також «позитивчики» взяли участь у флешмобі до Міжнародного дня подяки волонтерам та у флешмобі «В моїй вишиванці – до Перемоги».

За запитом постійно проводиться  індивідуальна робота з учасниками молодіжного клубу «Позитив» та з їх мамами для загальної емоційної підтримки.

Оксана Слєпова також проводила роботу з пошуку благодійників, які жертвують кошти на матеріали для майстер-класів. Так, вдалося отримати з Німеччини матеріали для занять з арттерапії для Києво-Святошинського ЦСПР.  А для майстер-класів із дітьми біженців вдалося залучити громадянку Британії, яка привозить матеріали для арт-терапевтичних занять і сезонні фрукти для діток. Одночасно Оксана Слєпова проводить серйозну соціальну роботу з допомоги українським біженцям  знайти житло, оформити документи,  отримати соціальні виплати, знайти роботу, дізнатися інформацію про гуманітарні та волонтерські штаби та центри, зв’язати з волонтерами, які надають харчові продукти та одяг для тих, хто щойно прибув з України.

image_pdfimage_print