У Боярці відбулося відкриття виставки «На Зламі» – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
ВПО,  Діяльність,  Підтримка й турбота

У Боярці відбулося відкриття виставки «На Зламі»

17 травня в Києво-Святошинському Центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбулося відкриття мандрівної виставки «На Зламі» про порушення прав цивільного населення під час війни на Сході України.

Виставка «На Зламі» поєднує особисті історії свідків та постраждалих з інфографікою та статистичними даними, які показують, наскільки глибокі зміни відбулись у структурі суспільства після початку збройного конфлікту на Сході України. Виставка демонструє особисті переживання постраждалих: страх перед війною, злам звичного життя та незаконні ув’язнення на непідконтрольній території України. «На Зламі» звертає увагу глядачів на проблеми адаптації ВПО, демографічні зміни в Донецькій та Луганській областях, відсутність спільного бачення шляхів реінтеграції тимчасово окупованих територій.

З червня 2019 року виставка побувала в понад 18 містах України. Зокрема, демонструвалася в Києві, Дніпрі, Сєвєродонецьку, Житомирі, Хмельницькому, Кропивницькому, Вінниці, Дружківці, Черкасах, Краматорську тощо.
У відкритті виставки «На зламі» в Києво-Святошинському Центрі соціально-психологічної реабілітації населення взяли участь аналітикиня «Східноукраїнського центру громадських ініціатив» Надія Нестеренко; документаторка БФ «Восток SOS» Марія Білякова та колишня полонена Анастасія Мухіна.

image_pdfimage_print