Києво-Святошинський ЦСПР закликає до об’єднання – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Інша діяльність,  Діяльність,  Партнери, співпраця,  Робота з ветеранами

Києво-Святошинський ЦСПР закликає до об’єднання

03 березня 2021 р. відбулося засідання, присвяченене створенню Координаційної ради у справах ветеранів при Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення (ЦСПР). Участь у заході взяли ветерани; представники громадських ветеранських організацій; Боярської міської ради; державних закладів, що опікуються ветеранами; сільські старости Боярської ОТГ та інші.
З привітальним словом виступила директорка Центру Ангеліна Лахтадир, яка розказала про мету створення такого дорадчого органу, завдання та порядок діяльності. Ангеліна Миколаївна ознайомила присутніх з послугами, які спеціалісти центру надають ветеранам і членам їхніх родин.
На засіданні координаційної ради виступив Боярський міський голова Олександр Зарубін, після чого відбулося урочисте підписання договору про співпрацю між ЦСПР та Боярською міською радою. Одним із чільних пунктів підписаного договору є співпраця по роботі з ветеранами та членами їхніх сімей.
Заступниця боярського міського голови Тетяна Кочкова презентувала Міську комплексну програму соціальної підтримки учасників АТО/ООС та членів їхніх сімей на 2021 рік.
Присутні ветерани задавали представникам БМР численні питання, озвучували нагальні проблеми ветеранської спільноти, пропонували першочергові завдання.
На жаль, не вдалося почути про роботу територіального органу Мінветеранів у Київській області та про обласні програми допомоги ветеранам від головного спеціаліста Василя Дунського, який був присутнім на засіданні. Була втрачена можливість обговорити шляхи взаємодії з територіальним органом Мінвету, на що дуже сподівалися спеціалісти ЦСПР. Натомість Василь Костянтинович зосередився на юридичному статусі координаційної ради та піддав критиці саму ідею узгодження дій між різними інституціями з метою більш ефективної допомоги ветеранам та членам їхніх сімей. Бурхливо реагувала на створення координаційної ради і членкиня ГО «Боярка – АТО» Наталія Долгова. Вона запропонувала відновити Центр допомоги учасникам АТО/ООС при Боярській міській раді, а не створювати будь-які інші об’єднання.
Координаційна рада у справах ветеранів планувалася як консультативно-дорадчий орган, який би діяв для об’єднання зусиль та координації дій органів місцевого самоврядування; органів соціального захисту; охорони здоров’я; правоохоронних органів; державних та громадських структур, що опікуються ветеранами, задля ефективного розв’язання їх проблем та соціального захисту. Дуже хотілося, щоб у сфері уваги координаційної ради були насамперед ті ветерани, що потребують особливої уваги та піклування. Це інваліди, поранені, безробітні, ті, що перебувають у складних життєвих обставинах. А також члени родин ветеранів, зокрема із сімей загиблих учасників АТО/ООС.
Фахівці ЦСПР не полишили свої плани створення мультидисциплінарної команди, яка буде опікуватися різними сферами життя ветеранів та узгоджувати свої дії. І немає різниці, як назвати цю команду – координаційною радою чи будь-яким іншим чином. Головне – це бажання працювати, об’єднуватися і не допускати, щоб політика ставала на заваді ефективній роботі.

image_pdfimage_print