«Революція гідності: згадуємо, аналізуємо, вшановуємо загиблих»… – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Діяльність,  Робота з ветеранами

«Революція гідності: згадуємо, аналізуємо, вшановуємо загиблих»…

Під такою назвою Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення спільно з Боярським краєзнавчим музеєм провів захід до Дня Героїв Небесної Сотні. Цього дня відбулося вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні Боярської ОТГ Ігоря Бачинського з Боярки та Віталія Васільцова з Жорнівки. Директор Центру Ангеліна Лахтадир та спеціалісти ЦСПР взяли участь у покладанні квітів до пам’ятного знаку Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО/ООС у боярському парку Перемоги та до пам’ятної дошки Ігорю Бачинському біля меморіальної стели Боярського краєзнавчого музею.

Присутні оглянули музейну експозицію, присвячену участі боярчан у Революції Гідності.


Захід пройшов у форматі спогадів про Революцію гідності та вільного неформального спілкування. Участь у заході взяли представники Боярської міської ради, учасники Революції гідності, родичі Героїв Небесної сотні – бабуся й дідусь Ігоря Бачинського та дружина Віталія Васільцова. Науковий співробітник музею Ольга Городня розповіла про драматичні й трагічні події семирічної давності, нагадала передісторію Революції Гідності.

Присутня бабуся Бачинського зворушливо розказала про свого онука. Виступила заступник Боярського міського голови Тетяна Кочкова.

Оголосили скорботну хвилину мовчання, запаливши свічку пам’яті. Своїми спогадами поділилися учасники Революції Гідності Любов Лавріненко, Любов Шило, Віталій Приймаченко, Радислав Кокодзей та інші. Цього дня людей переповнювали складні емоції, сльози й гордість за українців, які відстояли Незалежність України. Подвиг Героїв Небесної Сотні має визначне значення для України. Вони віддали найдорожче – своє життя, щоб кожен із нас жив у мирній та незалежній державі.

Директор Києво-Святошинського ЦСПР Ангеліна Лахтадир наголосила, що революційний Майдан став символом Гідності й Свободи, і ми не маємо права забути цю знакову сторінку нашої історії. Ми маємо згадувати, пам’ятати, вшановувати героїв… І особливо важливо передавати наші знання молодому поколінню.  Тож не випадково, що 20 лютого психологиня ЦСПР  Оксана Слєпова провела тренінг з патріотичного виховання з юними членами молодіжного клубу “Позитив”. Діти та підлітки зустрілися з очевидицею подій на Майдані, волонтеркою молодіжної ораганізації  YMCA-Боярка Наталією Андрійченко, яка поділилася своїми спогадами про свою участь у Революції Гідності.  Юні позитивівці дізналися також, хто такий справжній патріот, розгадали патріотичний кросворд, взяли участь у вікторині на знання рідного краю та у майстер-класі з розмальовки гільз під чаювання зі смаколики.

Відеосюжет про меморіальні заходи від медіагрупи “Патріот Донбасу”

image_pdfimage_print