Ініціативна група від боярської громади пройшла тренінги від МОМ – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Вразливі категорії,  Діяльність,  Проєкти

Ініціативна група від боярської громади пройшла тренінги від МОМ

З 15 по 17 травня 2019 року в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбувся триденний тренінг «Соціальна згуртованість. Проектна діяльність та розвиток громади» за масштабним проектом «Підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та їхніх сімей», що впроваджує Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Учасниками тренінгу стали члени ініціативної групи, до якої увійшли ветерани та члени їх родин, внутрішньо переміщені особи, волонтери та місцеві активісти. Ініціатором заявки на проект виступила директорка Києво-Святошинського ЦСПР Ангеліна Лахтадир.
Боярчан навчали молоді завзяті тренери з ГО «Інша освіта» Реваз Татеішвілі та Свят Попов. Захід відбувся за участі представниці Міжнародної організації з міграції Анни Єрьоміної.
Перемога у конкурсному відборі дала можливість боярчанам взяти участь у цьому проекті. Тепер ініціативна група має запропонувати проект, спрямований на розвиток та згуртування боярської громади.Під час тренінгу учасники ініціативної групи аналізували проблеми, що існують у Боярці та розробляли заходи із соціального згуртування, які будуть реалізовані в рамках проекту. Під час тренінгу вже були озвучені деякі ідеї: створення спільного громадського простору для ветеранів та інших боярчан; патріотичне виховання шкільної молоді; інформаційна кампанія щодо роздільного збору сміття; організація культурного вигулу тварин; професійна орієнтація та соціальне підприємництво боярчан тощо.
Та попереду – ще робота ініціативної групи з оцінки власних організаційних можливостей та анкетування мешканців громади, яке дозволить остаточно визначитись із напрямками діяльності.
Насамкінець учасники тренінгу отримали сертифікати про успішне проходження триденного тренінгу та зробили фото на згадку.

image_pdfimage_print