Зимовий релакс для ветеранів – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Діяльність,  Підтримка й турбота,  Робота з ветеранами

Зимовий релакс для ветеранів

У грудні-січні 2021 року відбулася низка художніх майстер-класів під керівництвом ветерана Максима Мушинського «Відчуй себе», під час яких учасники малювали пастельною крейдою картини та ліпили з глини різноманітні фігурки.

Ветерани мали змогу відкрити в собі художні таланти, надихнувшись творчою атмосферою та дружнім спілкуванням.

Ветеран Максим Мушинський – творча особистість, харизматичний керівник майстер-класів. Саме такі, як Максим, допомагають втілювати в життя актуальну Програму ЦСПР «Ветеран у громаді, ветеран – для громади».

Організатор майстер-класів – Ольга Доманіна, психолог, керівник програми ЦСПР «Кольори життя».

Майстер-класи загалом відвідало понад 50 осіб, серед яких – ветерани, члени їхніх родин, представники інших категорій населення.
Художні майстер-класи досить швидко переросли в комплексний відпочинок: релакс-суботи збагатилися заняттями в тренажерній залі під керівництвом ветерана Михайла Павловського, головного тренера української школи розвитку бойових мистецтв Кунг Фу Вінг Чунь «Шлях до рівноваги» та «Warrior fight». У планах – виходи на природу.

Про заняття ветерана Максима Мушинського з підлітками потрібно сказати окремо. Максим Мушинський провів майстер-клас з малювання пастеллю для молодіжного клубу «Позитив», що об’єднує дітей ветеранів та дітей з громади (керівник – психолог Оксана Слєпова).

Атмосфера під час художнього заняття була невимушеною, дружньою. Малювання відбувалося під чаювання з вишуканими смаколиками. Спілкування прикрашав аромат апельсинової ефірної олії, яка часто використовується на засіданнях клубу, адже апельсин має тонізувальну дію та сприяє підвищенню захисних сил організму. Матусям, які прийшли з дітками, була запропонована релаксація у масажному кріслі.

Якщо підсумувати відгуки юних учасників, то вийде такий колективний відгук: «Нам дуже сподобався Максим і було цікаво малювати пастеллю; приємна тепла атмосфера; у вас дуже гостинно; сподобався чай з бергамотом та штолен; у вас цікаво, затишно та смачно».

image_pdfimage_print