Участь Боярки у форумі обміну досвідом між громадами за проєктом МОМ – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Інша діяльність,  Діяльність,  Проєкти

Участь Боярки у форумі обміну досвідом між громадами за проєктом МОМ

Директорка Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення Ангеліна Лахтадир взяла участь у форумі обміну досвідом між громадами у рамках проєкту «Підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та їхніх сімей», що впроваджує Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

У Києві з 31 січня по 02 лютого 2020 року у Veteran Hub відбувся форум обміну досвідом між громадами, що беруть участь у проєкті IOM Ukraine «Підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та їхніх сімей». Представники понад 30 громад України з Київської, Дніпровської та Львівської області презентували свої локальні проекти з реінтеграції ветеранів та згуртування спільнот, що втілюються за допомогою МОМ. Упродовж восьми місяців ініціативні групи громад у трьох областях України розробляли, аналізували та втілювали проєкти соціального згуртування, котрі залучають ветеранів до громадської активності й допомагають їм реадаптуватися до цивільного життя.
Форум розпочався із виступів Антона Колумбета – першого заступника міністра Мінветеранів, Стівена Роджерса – старшого програмного менеджера МОМ, Дермота Гамільтона – програмного директора Stabilization Support Services.
На форумі представники громад презентували результати своєї діяльності, говорили про спільні проблеми, ділилися успіхами, планували подальшу співпрацю, брали участь у лекціях з навичок презентування, сторителінгу, роботи зі спільнотами й методик залучення ветеранів до громадської діяльності.
Ангеліна Лахтадир як голова ініціативної групи презентувала результати роботи Боярської громади за проєктом «Громадський простір». За 2019 рік (з липня місяця) за проєктом відбулося 113 заходів, у яких взяли участь 2712 осіб. На базі громадського простору працювали групи самодопомоги, емоційної та психологічної підтримки, клуби. Відбувалися родинні вечори, сімейні свята, дні сімейного дозвілля, туристично-пізнавальні збори та оздоровчі екскурсії лісовими стежками; творчі заняття та майстер-класи з елементами артотерапії; заходи з психологічного розвантаження.
Форум відбувся в рамках проєкту «Підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та їхніх сімей», який МОМ реалізує за фінансової підтримки Європейського Союзу. У напрямі соціального згуртування нашим виконавчим партнером у Львівській області є СТАН / STAN art group, у Дніпровській – БФ Stabilization Support Services, а в Київській – Інша Освіта / Insha Osvita.
Організатор Форуму – Інша Освіта / Insha Osvita.

image_pdfimage_print