Робота Києво-Святошинського ЦСПР у 2015 році – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Інша діяльність,  Діяльність

Робота Києво-Святошинського ЦСПР у 2015 році

ЗВІТ
про роботу за 2015 рік
Києво-Святошинського центру соціально-психологічної
реабілітації населення та його інформування
з питань подолання наслідків
Чорнобильської катастрофи
м.Боярка

Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення та його інформування з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи у своїй діяльності керується Положенням від 30 березня 2015 р. № 18 та планом роботи на 2015 рік.
Протягом 2015 року спеціалістами Центру було надано соціально-психологічну допомогу 11259 особам.

З них:

  • Дітей – 2207
  • Підлітків –1038
  • Дорослих – 8014

У звітному періоді Центр обслуговував учасників антитерористичної операції, членів їх сімей, вимушених переселенців, пацієнтів Київської обласної дитячої лікарні (м.Боярка) та жителів Києво-Святошинського району.

Протягом 2015 року спеціалісти ЦСПР працювали з учасниками АТО та вимушеними переселенцями, а також із громадськими активістами та волонтерами, що працюють із вказаними категоріями громадян. Відповідно протягом звітного періоду велася системна робота з підвищення кваліфікації спеціалістів центру, проведено низку навчальних заходів для фахівців центру, волонтерів та громадських активістів по роботі з учасниками АТО та вимушеними переселенцями. Продовжується плідна та системна співпраця з волонтерами з надання соціальної (в т.ч. матеріальної) допомоги учасникам АТО (особисте спорядження, одяг, ліки, білизна, продукти харчування, маскувальні сітки тощо). Надавали також допомогу сім’ям учасників АТО у вирішенні побутових проблем (меблі, одяг, ліки, канцелярське приладдя для школярів тощо). У співпраці з благодійними організаціями та фондами надавалась допомога вимушеним переселенцям.
У звітному періоді в ЦСПР з’явилися нові спеціалісти – юрист та інструктор з фізкультури, що визначило нові форми допомоги вказаним категоріям. Стабільно працює кабінет фізичної реабілітації.
Збільшилася частка інформаційної складової в діяльності всіх спеціалістів Центру. Це переважно інформування учасників АТО та членів їх сімей щодо пільг та гарантій, щодо послуг, які надає ЦСПР, а також інформація просвітницького характеру з питань психологічних наслідків участі у бойових діях.
Упродовж 3-4 кварталів 2015 року відбувалися виїзні інформаційно-мотиваційні зустрічі з учасниками антитерористичної операції та членами їх сімей (мами та дружини). Окрема увага приділялася питанню оздоровлення учасників АТО та запитів соціально-побутового характеру. Запити аналізуються та системно задовольняються.
Учасникам АТО надається комплексна допомога, яка передбачає психологічний супровід (емоційна підтримка, індивідуальні консультації, психологічна просвіта, групові форми роботи), роботу з членами сім’ї (діти та дружини), сприяння у вирішенні соціальних та побутових проблем, профорієнтація, залучення до громадської активності. У роботі з учасниками АТО практикується мультидисциплінарний підхід – з демобілізованими одночасно працюють різні фахівці – психологи, соціальні педагоги, соціальні працівники, фізичні реабілітологи, юрист, залучені волонтери.
Інформаційна діяльність у звітному періоді здійснювалася працівниками Інформаційно-аналітичної служби і всіма співробітниками ЦСПР в рамках 4-х програм Центру. Відбувалася індивідуальна інформаційна робота, що налічила – 2564 індивідуальних інформаційних робіт. Групова робота (навчально-просвітницькі заходи) – 353 осіб, задіяних у 13 навчальних заходах.

У звітному періоді було забезпечено 374 публікацій, з них 16 у друкованих ЗМІ та 358 в електронних ЗМІ, з них: 268 – на офіційному сайті ЦСПР, 3 – на сайті ДСУ, 2 сюжети на центральному та місцевому телебаченні та 85 об’яв про заходи Центру на сайті «Анонс». Було створено 11 інформаційних листків та буклетів. Інтернет-ресурси ЦСПР за рік відвідало 32.839 осіб.

Києво-Святошинський ЦСПР у звітному періоді здійснював свою діяльність у рамках 4-х програм:

1. «Мирне життя. Після АТО»: психологічна, інформаційна та соціальна робота з учасниками АТО та членами їхніх сімей – 3025 осіб.
2. «З відкритим серцем»: психологічна, інформаційна та соціальна робота з вимушеними переселенцями1944 – особи.
3. «Турбота»: робота з хворими дітьми Київської обласної дитячої лікарні, їхніми батьками та медперсоналом 707 – осіб.
4. «Здорова громада»: робота з громадою Києво-Святошинського району 4696 – особи.

Києво-Святошинський ЦСПР працював, використовуючи наступні форми роботи:

Індивідуальне консультування – 621 особа
Індивідуальна робота – 5858 осіб
Групова робота – 1888 осіб
Інформаційно-просвітницька робота – 353 особи
Фізична реабілітація – 232 особи
Юридична (правова) допомога – 75 осіб
Аналітико-дослідницька робота – 168 осіб
Масові заходи – 2045 осіб

image_pdfimage_print