У Києво-Святошинському ЦСПР розпочався проєкт “Сімейний портрет-2” – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Діяльність,  Проєкти,  Сімейне коло

У Києво-Святошинському ЦСПР розпочався проєкт “Сімейний портрет-2”

У січні 2020 року в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення реалізується проєкт «Сімейний портрет-2» від ГО «Центр розвитку громад» за підтримки Британської Ради в Україні та Боярської міської ради. Метою проєкту є зміцнення сімейних стосунків ветеранів та покращення їх іміджу в громаді шляхом створення родинних фото з наступною презентацією на фінальній виставці.
Особливістю цього проєкту є залучення психолога на етапі налаштування сім’ї до фотосесії. За допомогою спеціаліста члени родини ветеранів розслабляються і відповідно налаштовуються. Створюється позитивний емоційний фон, завдяки якому на фотографії закарбовуються найкращі почуття членів родини один до одного.
Станом на кінець січня вже проведено 9 фотосесій із 12 запланованих.
Декілька фотосесій відбулися в фотостудії Марини Шимкович.

Інші – у фотозоні Києво-Святошинського ЦСПР з фотографинею Наталією Некриловою.

Ще одна особливість цього проєкту – це увага до деталей, персоніфікація фотозони за допомогою предметів, що є знаковими для родини: іграшок, книжок, пледиків, різних предметів інтер’єру. Таким чином на портреті кожної родини будуть зафіксовані ознаки родинного затишку, а кожен родинний портрет матиме неповторні, рідні для сім’ї деталі. А на цьому фото членкиня правління ГО «Центр розвитку громад» Марія Кириленко випробовує формат персоніфікації фотозони.
Це другий проєкт із створення фотопортретів родин ветеранів. Проєкт «Сімейний портрет» було реалізовано у 2017 році також за фінансування Британської Ради та Боярської міської ради силами членів ГО «Центр розвитку громад» у співпраці з Києво-Святошинським ЦСПР.

image_pdfimage_print