Сімейний день в Києво-Святошинському ЦСПР – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Сімейне коло

Сімейний день в Києво-Святошинському ЦСПР

16 лютого в Києво-Святошинському ЦСПР видався справжній сімейний день.
Для кожної дитини – велика втіха побути з батьками і щось зробити разом – помалювати, виготовити листівку, зліпити з глини пташку, погратися в настільні ігри… Таку радість подарували дітям спеціалісти ЦСПР. Родини учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб цього дня попрацювали творчо, познайомились з новими іграми та ще й отримали подаруночки від родин з Ісландії, які надала молодіжна організація YMCA Боярка. Такі родинні зустрічі розвивають творчі здібності у дорослих та дітей, покращують взаємодію між ними, зміцнюють родинні стосунки. Приємно спостерігати, як батьки з дітьми обмінюються враженнями, підбадьорюють одне одного, посміхаються. Батьки допомагають дітям долати невпевненість, а діти підштовхують батьків до креативності. Вміння поважати одне одного, підтримувати, дарувати радість іншим – мета кожного сімейного заходу, які проводяться в Центрі.
А у творчій залі в той самий час відбувався майстер-клас з малювання олійними фарбами, який проводила волонтер і давній друг Центру Ганна Кшановська. Цього разу було випробувано новий формат: ветерани працювали разом із дітьми. Як не просилися мами також взяти участь, але організатори заходу були непорушні: за спостереженнями психологів, діти найбільш відчувають дефіцит спілкування саме з батьком. Результат перевершив усі сподівання – у творчій залі панувала особлива атмосфера взаєморозуміння і взаємодопомоги. І помиляється той, хто думає, що це дорослі допомагали дітям – так було далеко не завжди: декому з чоловіків довелося дослухатися до порад своєї дитини, яка вже була знайома з олійними фарбами. Ветерани були вражені талантами своїх дітей, а діти пишалися тим, що вони працювали разом із батьком.

image_pdfimage_print