У Києво-Святошинському ЦСПР відбулася чергова методична рада – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Інша діяльність,  Діяльність

У Києво-Святошинському ЦСПР відбулася чергова методична рада

25 вересня 2018 року в Києво-Святошинському ЦСПР відбулася методична рада на тему «Презентація напрацювань спеціалістів ЦСПР з актуальних питань. Обмін досвідом».
Фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою Марія Кириленко запропонувала увазі спеціалістів презентацію на тему «Електронні засоби інформування про діяльність ЦСПР та окремих спеціалістів». Були розглянуті аргументи на користь широкого використання сучасних методів розповсюдження інформації про свою діяльність. Був висвітлений весь спектр можливостей інформування через Інтернет з використанням офіційного сайту Центру, особистого блогу та соціальної мережі Facebook.
Психолог Наталія Жанталай розказала про методичні засади діяльності групи емоційної підтримки співзалежних (мета, актуальність, форми роботи тощо). Фахівець із соціальної роботи Надія Могилевська розповіла про практичні аспекти діяльності вказаної групи, продемонструвала ілюстративний матеріал за темою «Трикутник Карпмана» – малюнки членів групи, в яких вони зображували себе в різних ролях (жертва, агресор, рятівник). У ході спільної дискусії були обговорені шляхи наповнення групи.
Соціальний працівник Катерина Кочуріна представила свій досвід роботи за програмою «Канікули з користю». Було вирішено не втрачати напрацьовану цільову групу та розпочати роботу з розширеною базою клієнтів Центру.
Соціальний працівник Ольга Красота розповіла про проведену нею серію тренінгів для учнів 4-7 класів «Джерела небезпеки» за програмою «Безпечна поведінка». Одну з форм роботи спеціалісти ЦСПР перевірили на собі у ході роботи в підгрупах, проаналізувавши небезпеки, які чатують на них при роботі в приміщенні та під час виїзної роботи. Було вирішено розвивати цей напрямок роботи як актуальний та такий, що відкриває додаткові можливості з точки зору виявлення негативних соціальних явищ в шкільних колективах.
Психологи Оксана Коннорова та Надія Величко розповіли про роботу за темою «Профілактика негативних явищ в учнівських колективах” – у тому числі на виїзді. За цією темою були проведені для спеціалістів ЦСПР демонстраційні вправи з бодінаміки.
Юрист центру Ольга Гоголь зробила доповідь на тему «Ще раз про корупцію: поняття корупції, прояви, профілактика», яка викликала жваву дискусію.

image_pdfimage_print