JUSI – ЦСПР: з турботою про літніх людей – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Партнери, співпраця

JUSI – ЦСПР: з турботою про літніх людей

Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення стає ще більш дружнім до людей поважного віку та до людей з інвалідністю, яким вкрай потрібний комфорт, увага та реальна турбота. Днями біля Центру з’явилися нові зручні лавочки, які конструктивно ідеально підходять для зазначених категорій. Вони були розроблені та виготовлені бюро універсального дизайну ORFO Universal Design.  Це диво стало можливим завдяки благодійному фонду «Єврейсько-українська соціальна ініціатива» (JUSI).
У рамках проекту «Місто, дружнє до літньої людини», що реалізується JUSI за підтримки британського фонду World Jewish Relief, було зроблено черговий крок до підвищення інклюзивності міського простору м. Боярка. Києво-Святошинський ЦСПР був обраний як заклад, який має широкий попит у місцевих жителів, що належать до маломобільних груп. Також була врахована готовність Центру до утримання цих нових елементів вуличної інфраструктури.
Голова фонду Володимир Висоцький підкреслив, що недоступне міське середовище позбавляє літню людину, що має низьку мобільність, можливості комфортно пересуватися містом та вирішувати повсякденні задачі, «відрізає» її від соціальних зв’язків та загалом від спільноти. Відтак надання літнім людям доступу до публічних просторів та об’єктів соціальної інфраструктури є важливим кроком до побудови сильних та життєздатних громад.

image_pdfimage_print