Круглий стіл у Комітеті з питань охорони здоров’я Верховної Ради України – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Виїзна робота,  Діяльність,  Новини колективу

Круглий стіл у Комітеті з питань охорони здоров’я Верховної Ради України

Директор Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення Ангеліна Лахтадир взяла участь у роботі круглого столу “Актуальні проблеми забезпечення учасників АТО медичною, фізичною та психологічною реабілітацією”, який провів Комітет з питань охорони здоров’я Верховної Ради України 2 березня 2018 року. Учасниками круглого столу були також директори інших центрів соціально-психологічної реабілітації, що належать до сфери управлінн Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО. Нагадуємо, що загалом по Україні таких центрів п’ять (мм.Боярка, Славутич, Коростень; смт.  Бородянка та Іванків).
Захід було організовано першим заступником голови Комітету О.Корчинською та Уповноваженим Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції В.Свириденко. У роботі круглого столу взяли участь народні депутати, представники Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів, міністерств охорони здоров’я, соціальної політики, керівники структурних підрозділів Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, НАМНУ, головні лікарі та начальники регіональних госпіталів ветеранів війни, керівники військових та військових мобільних госпіталів, Національного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ», а також учасники антитерористичної операції, представники громадськості, благодійних організацій, волонтери.Перший заступник Голови Комітету Оксана Корчинська зазначила, що метою зібрання є обговорення особливостей створення системи реабілітації учасників неоголошеної війни та проблеми проходження військової служби для осіб з інвалідністю, створення міжвідомчої дорожньої карти реабілітаційних закладів України, а також обмін досвідом у сфері надання учасникам антитерористичної операції медичної, фізичної та психологічної реабілітації.
О.Корчинська повідомила, що Офісом Уповноваженого Президента спільно з робочою групою фахівців розроблено проект Закону про реабілітацію осіб, які забезпечували державну безпеку України, захист від надзвичайних ситуацій, та деяких інших осіб. Представила законопроект керівник Офісу Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції Н.Зарецька. За результатами обговорення, присутні відзначили важливість прийняття Державної цільової програми з фізичної, медичної, психологічної реабілітації і соціальної та професійної реадаптації учасників антитерористичної операції на період до 2022 року.

image_pdfimage_print