Дружини учасників АТО: “Відпочили, наплакались, насміялись – і знову до роботи!” – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Сімейне коло

Дружини учасників АТО: “Відпочили, наплакались, насміялись – і знову до роботи!”

24-25 лютого 2018 року в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення в рамках проекту “Дружини України” (керівник – голова правління ГО «Життя після АТО» Світлана Доманчук) працювали групи вихідного дня жінок з родин учасників АТО. Тренінгові заняття проводили психологи ЦСПР Ганна Яценко, Надія Величко та Оксана Коннорова за такими темами: «ПТСР. Феномен посттравматичного росту», «Конфлікти, гнів, прощення». Дружина ветерана АТО Надія Зінчук ознайомила жінок з бойовим мисленням та тим, як впливає на людину війна.
Дружини учасників АТО зустрілися також із представницями ГО “Громадський Рух “Жіноча Сила України”, психологами Наталією Дідик та Ольгою Вержиківською, які відпрацювали з жінкам вправи з тілесно-орієнтованої терапії, які ті зможуть використовувати вдома у якості самодопомоги при важких емоційних станах.

Фахівець із соціальної роботи Ольга Красота провела майстер-клас із виготовлення запашних воскових свічок з травами. Для учасниць груп вихідного дня було також організовано екскурсію до Боярського краєзнавчого музею, де вони більше дізналися про місто, про постаті та творчість видатних письменників, поетів, художників, композиторів та науковців, що проживали та проживають у Боярці, надихаються історією та природою цього чарівного міста.
Після двох днів роботи та відпочинку, опанування нових знань та релаксу жінки дякували за чудову атмосферу, чудодійні вправи, змогу просто виговоритись. Як сказала дружина учасника АТО Альона Сірант: «Відпочили, наплакались, насміялись – і знову до роботи! З новими силами та в доброму гуморі!».

image_pdfimage_print