Виїзна робота з учасниками АТО Києво-Святошинського ЦСПР – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Виїзна робота,  Діяльність,  Підтримка й турбота

Виїзна робота з учасниками АТО Києво-Святошинського ЦСПР

DSC_0563Починаючи з другого півріччя 2015 року, спеціалісти Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення на чолі з директором Ангеліною Лахтадир та заступником директора, психологом Ганною Яценко регулярно здійснюють виїзди в села Києво-Святошинського району, щоб зустрітися з демобілізованими учасниками АТО та членами їхніх родин.  Вже відбулися зустрічі спеціалістів ЦСПР (психологів, соціальних педагогів, соціальних працівників та фізичних реабілітологів) у селах Музичі, Неграші, Забір’я, Княжичі,  Тарасівка, Малютянка, Віта Почтова, Чабани, Новосілки, Вишневе,  Петрівське.

DSCN0771

Неоціненну допомогу в організації таких зустрічей надають соціальні працівники Києво-Святошинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор – Оксана Мельниченко).  Ефективно працює з бійцями соціальний педагог ЦСПР Андрій Коваленко, сам учасник антитерористичної операції, людина, що з власного досвіду знає і що таке бойові дії, і як оформити посвідчення, пільги, соціальні виплати тощо.

DSCN0765

Зустрічі відбуваються з метою вивчення проблем учасників антитерористичної операції, ознайомлення їх із послугами, які надає Центр, надання інформації про пільги, матеріальну допомогу, санаторно-курортне лікування, фізичну та психологічну реабілітацію.

DSCN0789

У ході спілкування спеціалісти ЦСПР з’ясували, що основною проблемою, яку озвучують учасники АТО, є відсутність обіцяних земельних ділянок, безкоштовних медичних препаратів (попри штампи на рецептах «вартість підлягає відшкодуванню»).  Практично недоступні безкоштовні послуги стоматологів та наркологів (дехто з хлопців намагається побороти алкогольну залежність). Згадують воїни також проблему з працевлаштуванням (Центр зайнятості далеко не завжди стає у пригоді).

Вкрай прикро, що попри достатнє інформування, учасники АТО не поспішають відвідувати санаторно-лікувальні заклади. За їх словами,  пріоритетним вони вважають питання матеріального забезпечення сім’ї, а лише потім – особисте здоров’я.

image_pdfimage_print