Зробимо Україну чистою – разом! – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Підтримка й турбота,  Соціальна активність

Зробимо Україну чистою – разом!

555Прогнозують, що Всеукраїнський рух “Зробимо Україну чистою” у 2017 році охопить мільйон українців! Це той мільйон, який врешті-решт змінить нашу країну на краще. Стань одним з цього мільйону!

Квітень – місяць генерального прибирання та благоустрою населених пунктів. Кожний двір, кожна вулиця дбайливо прибираються мешканцями у взаємодії з комунальними службами. Відновлюється культура спільної благодійної суспільної праці. Часи примусових «суботників» йдуть у минуле, даючи дорогу такому традиційному для українців явищу, як «толока».

Толо́ка — одноразова безоплатна праця гуртом для швидкого виконання великої за обсягом роботи.

Толока є давнім українським звичаєм, її організовували для виконання нагальних робіт, що вимагають значних зусиль: збирання врожаю, вирубування лісу, зведення будинків; іноді толоку практикувала місцева влада для будування церков, шкіл, читалень, прокладання доріг. У толоці люди брали участь добровільно і задарма, не очікуючи плати за свою працю. Зазвичай особа або організація, на користь якої працювали, влаштовувала частування. Завершувалися толоки народними гуляннями – танцями і співами.

Саме за відновлення таких традицій у сукупності з дбайливим ставленням до довкілля взявся громадський екологічний рух – «Зробимо Україну чистою разом!» – Let’s Do It, Ukraine!, що є частиною всесвітнього руху «Let’s Do It! World».

«Зробимо Україну чистою разом!» – щорічна весняна одноденна всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон та місць громадського відпочинку. У рамках акції відбувається толока з прибирання, а також екологічний фестиваль чистоти, під час якого відбуваються еко-квести, перегляд «зелених» фільмів, висадження дерев та квітів, благоустрій дитячих майданчиків, еко-форуми, майстер-класи, польові кухні, змагання на найбільшу кількість зібраного сміття тощо.

Запрошуємо взяти участь у загальноукраїнській акції, яка відбудеться в нашому місті в суботу,  8 квітня 2017 року з 10:00 до 15:00 під назвою «Зробимо Боярку чистою разом!».

Толоки на окремих локаціях триватимуть  весь місяць і завершаться 29 квітня екологічним фестивалем, який відбудеться у лісі за БЦРЛ з 10:00 до 15:00 і передбачає 2 частини: прибирання і культурну програму.

Кожний свідомий мешканець може стати учасником цієї акції, організатором чи координатором певної локації. Подробиці за посиланням.

Вивіз зібраного сміття здійснює та організує БГВУ ЖКГ і оргкомітет акції «Зробимо Боярку Чистою разом!».

Щоб долучитися до акції, дзвоніть:

Анна 050 544 6483,  063 769 1170,  096 718 0115 (загальноміський координатор акції);

Олена 050-387 2510 (з приводу додаткових локацій)

Олександр 096-770 4045 (з приводу пакетів для сміття і вивозу сміття).

image_pdfimage_print