Насичений та цікавий день разом з громадською організацією YMCA для внутрішньо переміщених осіб – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Підтримка й турбота

Насичений та цікавий день разом з громадською організацією YMCA для внутрішньо переміщених осіб

1

Завдяки тісній співпраці з Молодіжною ГО «YMCA Боярка» Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення мав можливість 2 квітня 2017 року зустрітися з молодіжними групами Міжнародної організації YMCA з України, Німеччини, Румунії, Білорусі у рамках проекту «Pictures at an Exhibition-Europe 2017». Основне питання, яке було підняте під час зустрічі, – це робота з вимушено переміщеними особами. Директор центру, Ангеліна Лахтадир, проаналізувала роботу Центру в даному напрямку, зокрема, сказала про перші зустрічі з громадянами цієї категорії, проведення ряду тренінгів, залучення Благодійних фондів, ГО, проведення заходів для родин переселенців та  роботу з групами підтримки.

67876

5

Наступним етапом була демонстрація фільму про переселення та адаптацію людей зі сходу, презентація фільму ГО YMCA Боярка про реальну історію дівчинки з Луганську і про її соціалізацію в новому середовищі. Після цих фільмів, які викликали співпереживання у всіх присутніх, було проведено інтерактивний захід «Жива бібліотека», який покликаний сприяти розвитку взаєморозуміння між людьми, можливості дізнатися більше про людей, які оточують нас. «Живими книгами» стали люди із числа внутрішньо переміщених осіб. Вони розповіли свої історії, поділилися своїми почуттями, переживаннями, радістю, успіхами. 30 хв., відведених для роботи, було замало.

7

Спілкування затягнулося до 1 години. Було багато запитань, були і сльози, і щира усмішка, і розуміння та підтримка. Така модель надзвичайно зближує людей, мотивує , надихає. Тому учасники заходу з числа внутрішньо переміщених осіб із задоволенням виразили свою згоду на активну співпрацю, і не тільки участь, а і певну допомогу у роботі з такою категорією. Тетяна Кочкова, заступник міського голови, яка завітала на захід, поділилась досвідом співпраці міської влади з громадою, з активістами, з переселенцями та виразила слова вдячності молоді за їх небайдужість і за те, що відвідали наше місто Боярка.

67

Після обідньої перерви вся група направилась на екскурсію по екологічній стежці в лісі, яку відтворили боярські активісти-екологи. Екскурсію провів голова ГО «ВелоБоярка» Дмитро Жигінас. Наші гості мали можливість попити холодної води з лісового джерела, взяти участь у цікавому квесті, який приготували члени ГО YMCA Боярка, відпочити на свіжому повітрі біля озера.17621719_1348623315183530_4908376971160676405_o12

13

Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення вже багато років поспіль співпрацює із ГО YMCA, що дає можливість розширити коло друзів центру та спільно робити добрі і корисні справи.

image_pdfimage_print