Допомога ЦСПР внутрішньо переміщеним особам – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Підтримка й турбота

Допомога ЦСПР внутрішньо переміщеним особам

21 квітня 2017 року в черговий раз вимушені переселенці отримували в ЦСПР гуманітарну допомогу. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення з грудня 2015 року системно співпрацює із Київським об’єднанням Спілки Самаритян України. За цей час на базі ЦСПР було організовано 16 заходів з видачі гуманітарної допомоги вимушено переміщеним особам, що проживають в м.Боярка. Допомогу регулярно отримували 127 сімей (з них 20 – багатодітних) з числа найбільш вразливих категорій, а саме: інваліди ІІ-ї групи, одинокі матері/батьки, малозабезпечені багатодітні родини, пенсіонери віком старше 65-ти років з мінімальними пенсіями. Допомога внутрішнім переселенцям надається Спілкою Робітничих Самаритян Німеччини та Спілкою Самаритян України Київське Об’єднання. Цей проект підтримується урядом Німеччини і діє до 2018 року. Докладніше про Спілку.

Спеціалісти ЦСПР працюють в такі дні  як дружня злагоджена команда. Процес видачі гуманітраної допомоги діє без збоїв, як добре налаштований механізм.  Під час технічної роботи психологи та соціальні працівники надають індивідуальну психологічну допомогу та емоційну підтримку вимушеним переселенцям. Також ВПО мають змогу ознайомитись з кабінетом фізичної реабілітації, проконсультуватися з інструктором з фізкультури, посидіти в масажному кріслі. Юрист центру відповідає на найбільш хвилюючі питання.  До допомоги вимушеним переселенцям також долучаються волонтери та небайдужі місцяни, які приносять одяг.

image_pdfimage_print