Звіт про роботу за 1 півріччя 2016 року – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Інша діяльність,  Діяльність

Звіт про роботу за 1 півріччя 2016 року

ДіаграмаКиєво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення та його інформування з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи у своїй діяльності керується  Положенням від 30 березня 2016 р. № 18  та планом роботи на 2016 рік.

У звітному періоді Центр обслуговував учасників антитерористичної операції, членів їх сімей, вимушених переселенців та жителів Києво-Святошинського району.

Протягом першого півріччя 2016 року спеціалістами Центру було надано 5951 послуг, з них  дітей – 973;  підлітків –360; дорослих – 4618

У звітному періоді спеціалісти ЦСПР працювали з учасниками АТО та  вимушеними переселенцями, а також із громадськими активістами та волонтерами, що опікуються вказаними категоріями громадян. Продовжувалась співпраця з волонтерами із надання соціальної допомоги учасникам АТО, а також із благодійними організаціями та фондами з допомоги вимушеним переселенцям.

Загалом за програмою «Мирне життя. Після АТО» було надано 1951 соціально-психологічну послуг та послуг з фізичної реабілітації  учасникам АТО та членам їхніх сімей. Якщо в першому кварталі до Центру зверталися переважно жінки учасників АТО, то завдяки зростанню кількості звернень колишніх вояків у другому кварталі загальна кількість звернень від учасників АТО  за перше півріччя зросла до 819 осіб в той час, як кількість звернень від жінок склала 757.

Стабільно працював кабінет фізичної реабілітації: проводилися сеанси масажу, заняття з лікувальної фізкультури, групова робота з жінками та дітьми з сімей учасників АТО.  У другому кварталі кількість звернень до фізичного реабілітолога значно зросла і в результаті сягнула 767 осіб за півроку.

Розвивалась групова та клубна робота. Успішно працює група «Анонімних алкоголіків» для учасників АТО, яка вже має стабільний склад і регулярно збирається щосереди. На запит батьків, діти яких хворіють на ДЦП, створено відповідну групу самодопомоги. Було проведено низку робочих зустрічей та підключено спеціалістів ЦСПР.

image_pdfimage_print