Жінки з сімей ветеранів об’єднуються задля допомоги іншим – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Підтримка й турбота,  Партнери, співпраця,  Робота з ветеранами

Жінки з сімей ветеранів об’єднуються задля допомоги іншим

24 липня 2020 року в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбулася робоча зустріч з дружинами та матерями наших захисників, учасників бойових дій російсько-української війни на сході України. Участь у зустрічі взяли спеціалісти Центру, директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир та представниці Всеукраїнської організації «Об’єднання дружин та матерів бійців учасників АТО» – Наталія Музика, голова правління, та її заступниця Вікторія Кравчук.
Метою заходу було об’єднання зусиль активних небайдужих жінок з родин ветеранів та загиблих військовослужбовців задля створення груп самодопомоги, надання психологічної та емоційної підтримки родинам, вирішення низки юридичних питань.
Пані Наталія та пані Вікторія детально розповіли про проєкт «Родина героя: своїх не лишаємо!», який нині реалізується в Київській області завдяки Уряду Канади в рамках проєкту «Жінки України: залучені, спроможні, незламні», що впроваджується організацією ПАКТ. Були обговорені шляхи допомоги матерям і дружинам військовослужбовців за принципом «рівний – рівному» та можливість впливати на системні зміни в царині психосоціальної допомоги ветеранам та членам їхніх родин.
Кожна з присутніх жінок розповіла свою особисту історію війни. Як складно було повертатися до мирного життя їхнім синам, чоловікам. Як важко жінкам було пережити втрату найрідніших. Як покроково вони відновлювались і як знаходили сили, щоб іти далі й навіть допомагати іншим. Жінки ділилися своїм досвідом, згадуючи, що їм найбільше допомагало у цей важкий період життя: саме підтримка та допомога іншим надавали їм віри, надії, сил і натхнення.
За чашкою чаю у більш невимушеній атмосфері присутні знайомилися ближче, обговорювали проблеми, ставили питання й отримували на них відповіді.
На завершення заходу всі присутні на чолі з військовим капеланом, настоятелем Свято-Покровської парафії отцем Димитрієм Присяжним пішою ходою пройшли до пам’ятника Героям Небесної Сотні та полеглим бійцям АТО, щоб хвилиною мовчання та спільною молитвою вшанувати пам’ять загиблих. До ходи приєдналась заступник міського голови Тетяна Кочкова, яка розповіла про те, яку допомогу ветеранам та членам їхніх сімей надає Боярська міська рада.

Відео про захід від Боярського інформаційного центру.

image_pdfimage_print