Співпраця з ГО «Воїни-учасники АТО Києво-Святошинського району» – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Діяльність,  Підтримка й турбота,  Партнери, співпраця

Співпраця з ГО «Воїни-учасники АТО Києво-Святошинського району»

DSC_0027

14 липня 2015 року Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення (директор – Лахтадир А.М.) приймав у себе громадську організацію «Воїни-учасники антитерористичної операції Києво-Святошинського району». Вів засідання голова організації – Зінченко Сергій Михайлович. Участь у роботі зібрання взяв військовий комісар Києво-Святошинського районного військового комісаріату підполковник – Гончарук Олег Валентинович.

DSC_0032
На своє позачергове виїзне засідання голови та секретарі осередків ГО «Воїни-учасники АТО» зібралися з метою ознайомлення з напрямками діяльності Центру реабілітації не випадково: з 2015 р. наш заклад офіційно підпорядковано Державній службі України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. Про послуги та нові можливості для наших воїнів розповіла заступник директора ЦСПР Ганна Яценко, котра висвітлила природні психологічні проблеми і фізичні стани, котрі виникають у тих, хто пройшов бойові дії. Не завжди є підстави для хвилювань, але це може визначити лише спеціаліст. Так само нормальним є деяке напруження в сім’ї, порушення стосунків з рідними та близькими. Але «природньо» – не означає «безпечно». Психологічний супровід спеціаліста допоможе уникнути загострення ситуації і деструктивних наслідків пережитого. При цьому не обов’язково, щоб по психологічну допомогу звертався сам ветеран, візит до фахівця жінки чи мами також може виправити ситуацію.

DSC_0023
Керівник інформаційно-аналітичної служби Марія Кириленко наголосила, що потрібно активно користуватися тими унікальними можливостями, котрі держава надає тим, хто ризикував своїм життям на військовій службі. Зокрема, в Центрі реабілітації учасникам АТО та членам їхніх сімей надаються безкоштовні послуги, котрі зазвичай дуже недешеві: консультації кваліфікованих психологів, юридичні послуги з питань пільг та гарантій, групи підтримки та оптимізації життєвих ресурсів для дружин воїнів АТО, а для дітей – групи розвитку, майстер-класи, індивідуальна робота з дітьми та підлітками в разі виникнення проблем у навчанні та спілкуванні з однолітками, вчителями чи батьками. У Центрі також працюватиме реабілітаційний кабінет і зовсім скоро можна буде отримати консультацію спеціаліста з фізкультури, пройти релаксаційний масаж, попрацювати на тренажерах. Спеціалісти ЦСПР готові також виїжджати до населених пунктів району за умови організації хоча б декількох осіб для спілкування чи консультації. Зауважимо, що спеціалісти Центру надають всі ці послуги і тим, хто поки що не оформив офіційного статусу учасника АТО.
Участь у зборах також взяла представниця ще одного Центру, котрий є корисним для учасників АТО. Директор Києво-Святошинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Мельниченко поінформувала про подальшу взаємодію між фахівцями із соціальної роботи Центру та керівниками осередків з населених пунктів району, запросила всіх присутніх до взаємодії в інформуванні учасників АТО про матеріальну допомогу, котра їм виділена в Києво-Святошинському районі.
Потім присутні перейшли до вирішення поточних питань діяльності організації.
До уваги учасників АТО: Звертайсь до Центру соціально-психологічної реабілітації населення. Тел. 045-98-46-851. м.Боярка, вул. Хрещатик, 83.

image_pdfimage_print