Відбулася нарада-семінар педагогів-організаторів навчальних закладів району «Шляхи виявлення та роль учнівських лідерів у навчально-виховному процесі навчального закладу». – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Підтримка й турбота

Відбулася нарада-семінар педагогів-організаторів навчальних закладів району «Шляхи виявлення та роль учнівських лідерів у навчально-виховному процесі навчального закладу».

21 лютого 2017 року в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбулася нарада-семінар педагогів-організаторів навчальних закладів району «Шляхи виявлення та роль учнівських лідерів у навчально-виховному процесі навчального закладу».

DSCN0031
Директор Центру Ангеліна Лахтадир привітала учасників семінару та розповіла про  послуги ЦСПР, психологічну допомогу учасникам АТО, фізичну реабілітацію, інформаційно-просвітницьку діяльність та окремі соціальні програми.  Зокрема, Ангеліна Миколаївна повідомила, що в ЦСПР розпочала діяти антиалкогольна програма. Спеціалісти ЦСПР готові забезпечити соціальний супровід та надати психологічну підтримку кожному, хто готовий боротися з недугою. Також Ангеліна Миколаївна повідомила, що на базі Центру діє група Анонімних Алкоголіків.  Ця група самодопомоги вже чимало років допомагає чоловікам і жінкам всього світу боротися із алкогольною залежністю.  Директор ЦСПР наголосила, що ця болюча проблема стосується кожного свідомого громадянина, і для того, щоб допомогти хворому на алкоголізм, всі повинні об’єднати зусилля і не лишатися байдужими.

DSCN0017

Потім виступила методист Києво-Святошинського районного методичного центру відділу освіти Тетяна Гончарук з питання проведення районного конкурсу «Лідер року».

Психолог центру Надія Величко провела інтерактивне спілкування з педагогами на тему «Хто такий лідер».  Усі 22 учасника заходу мали змогу висловити свою думку. Цікаво, що іноді висловлювалися абсолютно протилежні думки, що викликало жваву  дискусію.

Потім психолог Центру Оксана Коннорова провела семінарський блок на тему «Психомоторний аспект лідерства». Учасники наради-семінару поділилися на  підгрупи та мали виконати цікаве завдання. DSCN0032У процесі роботи за різними ознаками в кожній підгрупі були виявлені лідери.  Ще Оксана Коннорова розповіла про бодинамічні вправи, які допомагають у розвитку лідерських якостей. Педагоги-організатори отримали не тільки корисні знання, але й практичні навички.

DSCN0062

 Надія Величко провела психологічну вправу «Будинок моєї мрії» та розповіла про різні поведінкові аспекти лідерства.

Наприкінці заходу з метою виявлення зворотного зв’язку учасники виконали арт-терапевтичну вправу.

Тетяна Гончарук підвела підсумки заходу та подякувала Києво-Святошинському центру соціально-психологічної реабілітації населення за гостинний прийом та цікавий семінар.

image_pdfimage_print