Шинкарук Ігор Святославович – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Загиблі воїни Боярської громади

Шинкарук Ігор Святославович

Старший лейтенант Ігор Шинкарук загинув 15 квітня 2022 року під час виконання бойового завдання на металургійному комбінаті «Азовсталь».
Шинкарук Ігор Святославович народився 25 січня 1959 року в місті Чорний Острів Хмельницької області. Його батьки як молоді спеціалісти були направлені для роботи у місто Норильськ.
У 1976 році Ігор закінчив Норильську середню школу № 3, навчався на механічному факультеті Ризького інституту інженерів цивільної авіації.
У 1978 році родина переїздить до Боярки. В зв’язку з цим Ігор Святославович переводиться на механічний факультет Київського інституту інженерів цивільної авіації.
Був призваний до лав радянської армії в званні лейтенанта Тихоокеанського флоту. Впродовж 1982–1984 років служив старшим техніком гелікоптера палубної авіації, брав участь у походах до Анголи, Ємену, Мозамбіку, Індії.
Після служби в армії повернувся в місто Боярка. Працював на різних підприємствах, зокрема, заводі «Арсенал», АНТК ім. Антонова, ТОВ «Кріогенсервіс», ТОВ «ДІПІ ЕЙР ГАЗ», ТОВ «АЛВІ-ЛАЙН».
24 лютого 2022 року пішов захищати Батьківщину у складі полку Азов. Він захищав і звільняв Київщину, а згодом брав участь у секретній операції ГУР – польоті гвинтокрилами в оточений Маріуполь на допомогу своїм побратимам, знаючи, що це ймовірно, квиток в один кінець. Вони врятували багато важкопоранених бійців, привезли зброю та самі залишилися вести бої за Маріуполь
Сталевий Герой, вірний побратим і людина Честі – він назавжди залишиться прикладом для багатьох.
image_pdfimage_print