Левін Максим Євгенович – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Загиблі воїни Боярської громади

Левін Максим Євгенович

1 квітня після тривалих пошуків у районі села Гута Межигірська на Київщині поліція знайшла загиблим фотографа та документаліста Макса Левіна.

Максим у супроводі Олексія Чернишова, військовослужбовця та в минулому фотографа, відправились у Гуту Межигірську 13 березня документувати наслідки російської агресії. Вони залишили машину та пішли в бік села Мощун. З того часу зв’язок із обома чоловіками зник.

Олексій Чернишов та Максим Левін працювали разом протягом багатьох років. У 2014, у розпал Революції Гідності, вони були поранені під час пікету під Києво-Святошинським судом 10 січня.

Макс Левін народився 7 липня 1981 року на Київщині. З 15 років він мріяв стати фотографом. Юнаком Максим відвідував фотогурток та знімав на дзеркальний “Київ-98”. Після школи здобув освіту за фахом “інженер компʼютерних систем” у Київському політехнічному інституті і працював фотожурналістом. Він працював як фотокореспондент, документальний фотограф та оператор багатьох українських і міжнародних видань.

Більшість його документальних проєктів пов’язані з війною в Україні. “Кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну”, – пояснював журналіст.

У Макса Левіна залишились четверо неповнолітніх синів, цивільна дружина та літні батьки.

image_pdfimage_print