Захід до Дня українського добровольця в ЦСПР – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Діяльність,  Робота з ветеранами

Захід до Дня українського добровольця в ЦСПР

11 березня 2021 року у Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбувся військово-патріотичний захід до Дня українського добровольця. Це була зустріч добровольців з учнями 9-го класу Боярської ЗОШ №2. Участь у заході взяли ветерани Максим Мушинський, В’ячеслав Плєханов, Володимир Вовчок, Сергій Пронякін, Олексій Оришич, Юрій Жук, представники полку поліції особливого призначення «Миротворець», волонтерки Мар’яна Зав’ялова та її мама Олена Лиходько, які спільно з Тетяною Гах встановили в Боярці першу волонтерську палатку.
Київську обласну державну адміністрацію на заході представляли начальник територіального органу Мінветеранів у Київській області Олександр Петік та головний спеціаліст Василь Дунський.

Від Боярської міської ради виступила заступник міського голови Тетяна Кочкова. Загиблих добровольців присутні вшанували хвилиною мовчання.

Директор Києво-Святошинського ЦСПР Ангеліна Лахтадир розповіла про День українського добровольця, походження цього свята, про соціальну активність ветеранів та їх роль у громаді. Самі добровольці розказали про себе, про те, чим займаються у мирному житті. Зважаючи на дитячу аудиторію, розповіли дещо про свою службу, про хвостатих друзів, про те, як їм допомагали на фронті  малюнки дітей. Говорили також про те, наскільки важливою для них була волонтерська допомога. Згадували про Боярську волонтерську сотню та її керівницю Юлію Апостолову, про численні волонтерські заходи, які відбувалися на базі Центру.

Усі, хто виступав, закликали дітей знати, хто такі добровольці, поважати їх за патріотизм і готовність віддати своє життя за Незалежність України, а також розуміли важливість волонтерської допомоги нашим воїнам.

Насамкінець бійці полку поліції особливого призначення «Миротворець» ознайомили дітей з сучасними видами зброї.

image_pdfimage_print