День волонтера-2019 в Києво-Святошинському ЦСПР – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Ветеран у громаді,  Діяльність,  Соціальна активність

День волонтера-2019 в Києво-Святошинському ЦСПР

Міжнародний день волонтера, який вже декілька років поспіль святкується у Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення, завжди проходить у теплій атмосфері. Цей рік не став виключенням. 5 грудня у залі ЦСПР не було випадкових людей: ветерани війни, їхні дружини, волонтери, які працювали з 2014 року і продовжують працювати зараз. Вони плели сітки, виготовляли подарунки, готували смаколики для військових, збирали харчі, медикаменти, книги, інше. Були присутні також і волонтери-зоозахисники, які роками невтомно допомагають братам нашим меншим.
Директор Києво-Святошинського ЦСПР Ангеліна Лахтадир привітала всіх зі святом, подякувала за безкорисливу волонтерську діяльність; побажала здоров’я, наснаги й віри в перемогу. Розказала про волонтерський рух, який набув розквіту в нашій країні з часів Революції Гідності та початку російської агресії. До 2014 року лише 5% громадян займалися волонтерською діяльністю. А сьогодні про волонтерський рух в Україні говорять у всьому світі. Також Ангеліна Миколаївна згадала про діяльність волонтерів на базі ЦСПР та внесок у загальну справу співробітників Центру.
Привітала та вручила подарунки волонтерам заступник міського голови Тетяна Кочкова.
Кожен із присутніх мав можливість розказати про себе і свою діяльність. Це був особливий і зворушливий момент. Волонтери не люблять багато говорити про себе, але за їхніми лаконічними розповідями було відчутно хвилювання від спогадів та величезний пласт роботи.
Приємно було, що майже всі волонтери пов’язували свою роботу з діяльністю Центру, бо саме у цьому приміщенні готувалися посилки на фронт, ліпилися вареники, виготовлялися подарунки, писалися листи. Спеціалісти центру надавали соціально-психологічну допомогу та моральну підтримку членам сімей учасників АТО, брали безпосередню участь у волонтерських заходах.
З дуже проникливою творчою програмою виступили діти – призери конкурсу читців «Сила слова» Всеукраїнського молодіжного мистецького фестивалю імені Івана Коваленка (м.Боярка). Патріотичні та ліричні вірші Івана Коваленка читали вихованці студії «Сценічна мова та конферанс» Центру творчості молоді «Оберіг» та НОККВЛ ім.Івана Богуна (керівник – Галина Антипова).
Приємним сюрпризом стала безпрограшна лотерея: серед подарунків були сертифікати на безкоштовні послуги перукаря, масажиста, майстер-класи, квитки до театру, книги тощо. Ніхто не пішов без подарунка.

image_pdfimage_print