Зустріч з Маргіт Гундлах в Києво-Святошинському ЦСПР – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Інша діяльність,  Діяльність,  Партнери, співпраця,  Соціальна активність

Зустріч з Маргіт Гундлах в Києво-Святошинському ЦСПР

20 вересня 2019 року в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбулася зворушлива зустріч співробітників з давнім другом Центру Маргіт Лесишин Гундлах із США (Медісон, штат Вісконсин). Маргіт – українка за походженням, благодійниця, волонтерка, велика популяризаторка українських традицій в США. Співробітники Києво-Святошинського Центру завжди пам’ятатимуть ту неоціненну допомогу, яку надавала постраждалим від Чорнобильської катастрофи українцям Лютеранська церква Бетель та Лютеранська церква Святого Іоанна в Медісоні у співпраці з неурядовою організацією Friends of Chernobyl Centers, U.S. Inc., або FOCCUS («Друзі Чорнобильських центрів у США»). За допомогою наших вірних друзів у США, серед яких завжди була Маргіт, багато українських дітей скористалися можливістю пожити в Медісоні у приймаючих сім’ях у рамках благодійного проєкту «Коло любові».
А цього дня особливо раділи зустрічі з Маргіт вже дорослі Ольга Кириленко та Юлія Максименко, які 12 років тому ще дітьми змогли в рамках цього проєкту відвідати США. Фахівець зі зв’язків з громадськістю Марія Кириленко висловила Маргіт вдячність за багаторічну допомогу постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, розповіла про нові напрямки діяльності Центру, що наразі знаходиться у підпорядкуванні Міністерства ветеранів України: у полі уваги спеціалістів тепер знаходяться ветерани-учасники АТО/ООС та члени їхніх сімей. Але так само живі найкращі традиції роботи з громадою та вразливими верствами населення, що закладалися ще експертами Чорнобильської програми ООН в перші роки роботи Центрів.

image_pdfimage_print