Києво-Святошинський ЦСПР: квітневі заходи на зміцнення сім’ї – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Сімейне коло

Києво-Святошинський ЦСПР: квітневі заходи на зміцнення сім’ї

Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення системно працює із сім’ями ветеранів та вимушено переміщених осіб. Збереження та зміцнення сім’ї – це потужний реабілітаційний механізм. Здорове, змістовне, корисне сімейне дозвілля насичує родинне життя позитивними емоціями, відволікає від проблем та негараздів, створює спільні яскраві спогади, які об’єднують та консолідують сім’ю.

У квітні 2019 року Києво-Святошинський ЦСПР провів цілу низку заходів, спрямованих на зміцнення родин вразливих категорій населення.  18 квітня 2019 року  в ЦСПР  відбувся майстер-клас із малювання для дітей із сімей учасників АТО. Діти ознайомилися з технікою малювання маслом та власноруч написали картину. В опановуванні нових вмінь маленьким творцям допомагала талановита художниця Наталія  Павлушинська.

Майстер-клас супроводжувався затишним чаюванням із смаколиками та дружнім спілкуванням. Діти отримали надзвичайне задоволення та виявили бажання й надалі брати участь у подібних заходах. Дякуємо Наталії Борисівні та Товариству Червоного Хреста України (м.Біла Церква) за можливість проведення такого яскравого майстер-класу.

А вже 19 квітня 2019 року веселий гамірний автобус рушив з Боярки до Музею Води в м.Києві (КП “Водно-інформаційний центр”).  Це стало можливим завдяки благодійникам – Світовому вентиляційному лідеру компанії «Вентс» vents.ua, що надав транспортний засіб для поїздки до музею, та знов-таки Білоцерківській міській організації Товариства Червоного Хреста України, що оплатила білети до музею. Участь в екскурсії взяли сім’ї учасників АТО та вимушено переміщених осіб. У захваті були не лише діти, але й дорослі: кінозал, лекції, чарівна пісочниця, бульбашки – все це було цікаво і пізнавально.

А 23 квітня Києво-Святошинський ЦСПР гостинно відкрив свої двері для родин, в яких є діти з особливими потребами.  Психологи та фахівці із соціальної роботи організували для таких діток інклюзивний простір. На дітей чекала піскова терапія (психолог Наталія Жанталай), майстер-клас із виготовлення великодніх яєць (фахівець із соціальної роботи Катерина Кочуріна), майстер-клас із розмальовування дерев’яних курчаток фахівець із соц.роботи Олеся Шніп),  взаємодія із кінетичним піском (травматерапевт Оксана Коннорова).

Найбільше емоцій і загального захоплення викликало заключне заняття із собакою. Веселий песик Бася виконував команди дітей та залюбки давав гратися із собою. Заняття провела кінолог, тренер Боярського клубу «Empire Dog» Дар’я Кокозей.  

У цей час близькі діток мали можливість поспілкуватися за чашкою кави, обговорити спільні проблеми, обмінятися інформацією, поділитись досвідом. Такі спільні бесіди діють як своєрідна група самодопомоги. І діти, і дорослі висловили бажання, щоб такі заняття відбувалися регулярно.

image_pdfimage_print