До наступного року, наш улюблений таборе відпочинку «YMCA Kyiv Peace Camp»! – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діти та молодь,  Діяльність,  Соціальна активність

До наступного року, наш улюблений таборе відпочинку «YMCA Kyiv Peace Camp»!

11081196_1020137974672693_5224274772997246964_n10 липня відбулося по-святковому веселе закриття зміни в денному дитячому таборі відпочинку «YMCA Kyiv Peace Camp», який цього року працював на мальовничій території «Укрцентркадриліс». Працював табір з 2 до 10 липня: 9 повноцінних днів… «Світ починається з кожного з нас. Відтак, щоб він змінився, треба починати з себе!» – такий девіз життя табору «YMCA Kyiv Peace Camp», який вже другий рік функціонує на теренах Боярки. Згадує директор Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення (ЦСПР) Ангеліна Лахтадир: «Все почи- налося зі співпраці нашого Центру з міжнародною молодіжною волонтерською організацією «YMCA Kyiv». Вони звернулися до нас з ініціативою провести літній дитячий табір, ми їх підтримали. Минулого року на нашій базі табір об’єднав 37 дітей.
У 2016 році за підтримки Боярської міської ради табір розрашувався на території «Укрцентркадриліс». До таборування було залучено 60 дітей-боярчан, з яких 19 – діти бійців АТО, а також діти-напівсироти, з неповних та багатодітних родин, з родин переселенців». То хто ж займався з дітками протягом табірної зміни? Розповідає Юлія Поливко – координатор проекту «YMCA Kyiv Peace Camp»: «YMCA Kyiv» – це міжнародна молодіжна волонтерська організація, яка залучає соціально активну молодь для реалізації різноманітних соціальних проектів (робота в дитячих будинках, у школах, під час канікул тощо). Ми хочемо, щоб кожна молода людина могла себе соціально реалізувати. Адже основна мета нашої організації – формування соціально активної молоді, яка веде здоровий спосіб життя. Протягом року ми реалізовуємо різні соціальні проекти і займаємося індивідуальним розвитком наших волонтерів. Основна мета табору в Боярці – розкриття творчого та лідерського потенціалу дітей. З дітьми працюють волонтери, які розкривають їх лідерські та творчі навички. Ми співпрацюємо з іноземними фахівцями. Вік волонтерів – від 18 до 25 ро- ків. Напрямки: скаутинг, тенсінг (соціальний театр, п’єси на соціально важливі теми, наприклад, остання наша п’єса «Білий ангел з чорним крила- ми» – про СНІД, розрахована на підлітків та школярів)». Під час прощального збору вихованці табору продемонстрували все, що вони встигли вивчити, а також висловили одностайне бажання наступного року знову тут зустрітися. Звісно, не обійшлося і без святкового солодкого столу. Варто висловити слова вдячності студентам-волонтерам (в тому числі з Італії та Німеччини), завдяки роботі яких діти отримали цікавий, змістовний і розвиваючий відпочинок. А також Боярській міській раді, ГО «Дух. Тіло. Розум», ГО «Рада волонтерів», родинам Коллє-Васкевич та Суворових, настоятелю Свято-Покровської парафії отцю Димитрію та клірику Свято-Михайлівського храму ієромонаху Флавіану (Гоженко), директору «Укрцентркадриліс», депутату Боярської міської ради Сергію Ірклієнку. В знову слово Ангеліні Миколаївні Лахтадир: «Як бачите, дитячий табір відпочинку «YMCA Kyiv Peace Camp» розростається і набуває все більшої популярності. Є всі підстави для того, щоб цей табір став своєрідним брендом нашого міста. Все більше дітей мріють до нього потрапити. Тому перед нами, дорослими, «домашнє завдання» на зиму: відшукати чи створити відповідну базу та знайти кошти на три табірних зміни, щоб змогли відпочити всі охочі».

За темою – дивіться ВІДЕОНОВИНИ

image_pdfimage_print