Заняття для майбутніх захисників вітчизни в Києво-Святошинському ЦСПР – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діти та молодь,  Діяльність

Заняття для майбутніх захисників вітчизни в Києво-Святошинському ЦСПР

IMG_20151222_093026
22 та 23 грудня 2015 року в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення було гамірно і весело завдяки майбутнім захисникам Вітчизни. Центр відвідали майже сто ліцеїстів з Навчально-оздоровчого комплексу Київського військового ліцею імені Івана Богуна (м.Боярка). Психолог Марія Тарасова провела  для майбутніх воїнів тренінгове заняття на тему здорового способу життя. Під час вступної бесіди ліцеїсти охоче розповідали про різні види шкідливих та небезпечних залежностей.  Психолог наголосила на тому, що проблеми із фізичним здоров’єм  можуть призводити до психологічних, а тоді й до соціальних проблем.

IMG_20151222_102311

Метою наступного завдання було розглянути один із найважливіших аспектів соціального життя – вміння працювати в команді.  Ліцеїсти на свій розсуд поділилися на окремі дружні команди. Деякі групи взагалі не мали лідера, і кожен учасник у такому невеличкому колективі почувався на рівних з іншими. Хлопцям була запропонована уявна ситуація, ніби їх човен потрапив в аварію і тепер їх  невеличка група має самостійно виживати на безлюдному острові. Кожному учневі було запропоновано взяти з собою на острів лише 3 речі. Показово, що ті групи, у котрих не була налагоджена комунікація, справилася із завданням гірше – учні брали із собою однакові або схожі предмети. А ті групи, де проблема активно обговорювалася, чудово виконали завдання: поділили між собою ті корисні речі, які були потрібні для виживання.

Тренінгове заняття дало змогу майбутнім воїнам на власному досвіді відчути ефективність налагодженої командної взаємодії. Ліцеїсти подякували Марії Тарасовій та всім працівникам ЦСПР за цікавий і корисний тренінг та виявили бажання ще не раз завітати до Центру реабілітації.

image_pdfimage_print