Про міжнародну допомогу в утриманні приміщення Києво-Святошинського ЦСПР (м. Боярка) – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Міжнародна допомога ЦСПР

Про міжнародну допомогу в утриманні приміщення Києво-Святошинського ЦСПР (м. Боярка)

Декілька слів про міжнародну допомогу в утриманні в належному стані приміщення, орендованого Центром упродовж 24 років

Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення був створений у рамках домовленостей ООН та Уряду України у 2000 році. Міжнародні партнери отримали запевнення, що приміщення, в якому було створено Центр, надається на довгострокових засадах. Саме тому роками в капітальний ремонт та підтримання приміщення в належному стані міжнародні інституції безбоязно вкладали кошти, а працівники Центру роками самотужки робили ремонт.
Капітальний ремонт та облаштування приміщення були зроблені в рамках Чорнобильської програми ООН, потім приміщення підтримувалося коштом Програми Відродження та Розвитку ПРООН в Україні. Багато років Центр мав підтримку від американської організації «FOCCUS». Центр також пов’язують дружні стосунки з українською громадою міста Медісон (Вісконсин, США).
З початком війни той факт, що центр працює з ветеранами та ВПО, викликав у міжнародних організацій бажання вкладатися в комфорт та безпеку приміщення. Лише за останні роки міжнародним коштом було проведено великий спектр ремонтно-відновлювальних робіт.

Установка близько 30 сучасних віконних конструкцій – за проєктом Фонду Боярської громади «Утеплення соціально-психологічного Центру» в рамках програми «Фонди громад – вартові добробуту громади», що впроваджується Благодійною організацією «Національна мережа розвитку локальної філантропії» за фінансової підтримки GlobalGiving (USA), 2023 р.

Внесок у розмірі 25% від загальної суми цього проєкту було профінансовано коштами, зібраними українською громадою міста Медісона (Вісконсин, США), 2023 р.

Утеплені броньовані двері – спільно Міжнародна молодіжна органіазація YMCA та громада Медісона (Вісконсин, США), 2023 р.

Заміна 4-х вікон, ремонтні роботи в окремих приміщеннях, оновлення комунікаційних ліній та обладнання мережі інтернет – Міжнародна молодіжна організація YMCA, 2023 р.

Облаштування на базі ЦСПР громадсько-ветеранського простору – за проєктом ініціативної групи від боярської громади «Громадський простір» у рамках проєкту «Підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та їхніх сімей», що впроваджує Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Європейського Союзу, а також – Міжнародна організація «Всесвітня єврейська допомога» в рамках проєкту «Ветеран хаб» від ГО «Центр розвитку громад», 2019 р.

Встановлення пандуса – за проєктом «Крок назустріч»: забезпечення безбар’єрного доступу та створення на базі ЦСПР інклюзивного простору для змістовного дозвілля людей з інвалідністю» за фінансування Боярською міською радою та Британською Радою в рамках Пітчингу проєктів соціальної дії, 2018 р.

Спеціальні лавочки для людей з інвалідністю та літніх людей – Благодійний фонд «Єврейсько-українська соціальна ініціатива» (JUSI) у рамках проєкту «Місто, дружнє до літньої людини», що реалізується JUSI за підтримки британського фонду World Jewish Relief, 2018 р.

Заміна покриття підлоги в частині приміщень та підготовлені до фарбування підвіконня за проєктом «Покращення якості надання послуг з психологічної підтримки внутрішньо переміщеним особам (ВПО) центрами соціально-психологічної реабілітації населення у центральних областях України», що впроваджувався Міністерством закордонних справ Республіки Польщі, Товариством Лева (Україна) та Фондом Terra Humana (Польща), 2017 р.

У цій статті трохи підсумована міжнародна допомога лише на момент створення Центру та за останні роки. Насправді за 24 роки існування ЦСПР ця допомога була постійною та системною. Міжнародні організації підтримували Центр не лише в частині утримання приміщення, але й допомоги в здійсненні програмної діяльності закладу. Завдяки співпраці з громадськими та благодійними організаціями Центр регулярно брав участь у реалізації проєктів, спрямованих на цільові групи.

(За матеріалами публікацій ЦСПР на цьому сайті)

 

image_pdfimage_print