Навички відновлення після стресу – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
ВПО,  Діяльність,  Проєкти

Навички відновлення після стресу

Наразі наша країна перебуває у стані війни. Мабуть, немає жодної родини, яку б не зачепила війна. У когось воює брат чи дядько, хтось вже втратив рідних, комусь довелось переселятися, а хтось полишив своє затишне житло та покинув домашніх улюбленців… Не зважаючи від міри причетності до війни, ми всі кожного ранку починаємо наш день з новин, слідкуємо за повітряними тривогами і кожен з нас так чи інакше відчуває стрес. Саме тому зараз так необхідно знати та опановувати навички  відновлення після стресу.

Для працівників Центру соціально-психологічної реабілітації та для ВПО психологи ПГА( Польської Гуманітарної Акції в Україні) Мицик Людмила, член спілки ESTSS ( Європейська асоціація вивчення травматичного стресу) та  Кладієва Ганна, член УСП (Українська спілка психотерапевтів) у січні 2023 провели серію тренінгів «Навички відновлення після стресу». Тренінги відбулися в рамках проєкту «Невідкладна багатосекторальна допомога постраждалим від конфлікту людям, які проживають в Україні», що фінансується Українським Гуманітарним Фондом, впроваджується «Відділенням «Польської Гуманітарної Акції в Україні». На тренінгах піднімалися важливі питання психологічної саморегуляції, говорили про панічні атаки та способи протидії й допомоги людині, котра знаходиться в цьому стані. Розглянули і таку важку тему, як самогубство: як розпізнати основні маркери, які вказують на те, що людина схильна до самогубства; алгоритми дій у такій ситуації. Головне, що тренери запропонували та навчили учасників практичним вправам на відновлення після стресу.

Висловлюємо подяку професійним тренерам, психологам Мицик Людмилі та Кладієва Ганні за серію таких необхідних у наш час тренінгів. Особлива подяка усім, хто допоміг впровадити та продовжує реалізовувати проєкт «Невідкладна багатосекторальна допомога постраждалим від конфлікту людям, які проживають в Україні», Українському гуманітарному Фондові, «Відділенню «Польської Гуманітарної Акції в Україні».

image_pdfimage_print