Вацко Сергій Михайлович – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Загиблі воїни Боярської громади

Вацко Сергій Михайлович

24 березня 2024 року, захищаючи територіальну цілісність України на сході нашої держави – в Донецькій області – помер заступник командира роти ударних безпілотних авіаційних комплексів капітан Сергій Вацко.
Сергій Михайлович Вацко народився 31 жовтня 1974 року у с. Мостище Калуського району Івано-Франківської області. Закінчив Калуську школу № 7. Вищу освіту за спеціальністю електропостачання та енергозбереження здобув у Івано-Франківському державному технічному університеті нафти і газу.
1997-2001 рр. працював машиністом технологічних компресорів, майстром енергопостачання у Боярському ЛВУМГ.
З 2001 по 2014 – інженер відділу головного енергетика, а згодом інженер І категорії високовольтної електротехнічної лабораторії Виробничого ремонтно-технічного підприємства (ВРТП) «Укргазенергосервіс».
У березні 2014 пішов добровольцем захищати незалежність нашої держави. З березня 2014 р. по березень 2015 р. – заступник командира батареї у 72 ОМБр, працював з БМ-21 «Град». Його бойовий шлях проходив через Луганщину (Свердловськ (нині Довжанськ), Ровеньки, Дякове), південний котел та Донеччину (Амвросіївка, Волноваха, Маріуполь).
31 грудня 2014 року отримав позачергове звання капітана. У березні 2015 року демобілізований.
Повернувся на попереднє місце роботи в Боярку, працював провідним інженером групи енергетики та ремонту енергетичного обладнання сервісної філії Укртрансгаз – Оператор газосховищ України. Брав активну участь у громадсько-суспільному та політичному житті Боярки.
З початком повномасштабного вторгнення 24.02.2022 року пішов добровольцем на передову. Сергій навіть не встиг змінити посвідчення офіцера запасу на чинне посвідчення, адже вже 25 лютого був на передовій як капітан одного з підрозділів 72 ОМБр ім.Чорних Запорожців.
Дружина та троє синів втратили чоловіка та батька.
image_pdfimage_print