Клуб «Українська – весело». Діяльність продовжується – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Клуб "Українська - весело",  Люди похилого віку,  Підтримка й турбота,  Проєкти

Клуб «Українська – весело». Діяльність продовжується

У Києво-Святошинському ЦСПР продовжує успішно діяти унікальний розмовний клуб «Українська – весело». Клуб об’єднує людей, що прагнуть перейти в побуті на українську мову, позбавитись суржику або допомогти у вільному володінні мовою іншим.
Керівник клубу – Марія Кириленко, співорганізатори – Людмила Петраускене та Георгій Гаврилов.
Завдяки веселій невимушеній атмосфері, загальному позитивному налаштуванню учасники групи отримують психологічну та емоційну підтримку.
Зокрема, учасники клубу долають психологічні бар’єри при переході на українську мову; позбавляються комплексу провини за вживання мови агресора; розширюють словниковий запас; вдосконалюють вимову; змістовно проводять час; знаходять коло спілкування; залучаються до волонтерської діяльності на базі Центру.
Це досягається в ході різноманітних та веселих активностей. Учасники клубу читають вірші; перекладають українською анекдоти; працюють з метафоричними картами; виходять на природу; роблять гімнастику; «грають в іграшки» (насправді роблять розмовні вправи); вигадують цікаві оповідки; співають пісень; розказують історії з життя (веселі й не дуже). На засідання клубу приходять цікаві люди, знані фахівці з української філології, а психологи вчать їх вправам на розслаблення та емоційну стабілізацію. А ще – учасники сміються, сміються і ще раз сміються.
Діяльність за проєктом висвітлена у відеоролику, створення якого стало можливим в рамках однойменного мініпроєкту, що переміг у конкурсі соціальних проєктів «БЗкошт: Літо-2023» в рамках проєкту “Фенікс” від Фонду Боярської громади за фінансової підтримки Global Fund for Community Foundations.
Нагадуємо, що клуб відкритий для всіх охочих різного віку і різного рівня володіння українською мовою.

image_pdfimage_print