Проєкт “Школа дієвого патріотизму” добіг кінця - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення Проєкт “Школа дієвого патріотизму” добіг кінця - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

Проєкт “Школа дієвого патріотизму” добіг кінця

Добіг кінця веселий галасливий проєкт «Школа дієвого патріотизму» для дітей ветеранів та внутрішньо переміщених осіб на базі Боярського ЦСПР. Головною метою проєкту було покращення психологічного стану дітей, що зазнали впливу бойових дій внаслідок російської агресії. Відбувалося навчання дітей засадам активної патріотичної позиції, яка передбачає особистісний розвиток, вміння піклуватися про себе та свою родину, бути повноцінним членом громади, дбати про свою країну та навіть про увесь світ. За проєктом з дітьми та підлітками працювали молоді спеціалісти ЦСПР – Георгій Гаврилов та Ольга Кириленко.

Це були насичені декілька місяців, під час яких тренери говорили з дітьми про те, хто такий справжній патріот, як важливо бути волонтером, вивчали ознаки держави та її символи. Говорили про досягнення українців на світовому рівні, зокрема про Українську антарктичну станцію «Академік Вернадський».

Діти й підлітки відвідали цікаві заняття, які провела для них коуч із розвитку творчого мислення, тренерка та ведуча програм розвитку навичок Soft skills Наталія Чуприна та двічі малювали обереги для наших захисників.

З психологом Тетяною Бондаренко вчили навичок саморегуляції та способам релаксації.

Ольга та Георгій розповідали, що справжній патріот має бути всебічно розвиненим, мати гарну фізичну форму і слідкувати за своїм здоров’ям. Адже все, що сприяє гармонійному розвитку особистості, працює на те, щоб людина сформувалася як свідомий дієвий патріот
На жаль, психологічна реабілітація дітей відбувалася в складних умовах війни, що триває. Діти з сімей внутрішніх переселенців знаходились у стані постійного стресу через новини з тих населених пунктів, звідкіля вони вимушено виїхали. Та й Боярка не стала тим геть спокійним містом, де можна про все забути й повністю відволіктися від війни: постійні повітряні тривоги, шокові ситуації, коли над Бояркою пролітали ракети та дрони на Київ, звуки вибухів та роботи ПВО, постійні відключення світла, нестабільні умови навчання в школі… Тому команда проєкту зробила все, щоб діти отримали купу позитивних емоцій, опанували корисні навички, взяли участь у майстер-класах та веселих заняттях на свіжому повітрі. Тож крім серйозних і важливих розмов було багато рухливих ігор, сміху, веселощів, смаколиків. Крім навчальних роликів, діти дивилися і веселі мультики. Тренери отримали від проєкту не менше задоволення, аніж діти.

У рамках проєкту діти також відвідали повчальну дитячу виставу «СІРНИЧКИ» дитячої театральної групи «Прем’єра», а також отримали задоволення від аквагриму.

Найбільш емоційними й веселими були заняття на свіжому повітрі, чому сприяла прекрасна погода, яку подарувала цьогорічна тепла осінь. Діти тричі відвідали канатний парк «Family park», що розташований у Боярці у парку імені Т.Г.Шевченка.

Також тричі молоді патріоти відвідали Центр еколого-натуралістичної творчості «Юннати», де вони оглянули різні павільйони й теплиці, годували тваринок та гралися з ними.

Але головне – всі дітки мали змогу насолодитися їздою верхи.

Ці корисні активності стали можливим завдяки ще одному проєкту від Фонду Боярської громади «Радощі життя», який був профінансований благодійницею з Японії, українкою за походженням Надією Рачковою.

Завершився проєкт веселим дитячим святом з тортом, купою смаколиків, музикою і веселощами.

Представники Фонду Боярської громади високо оцінили проєкт «Школа дієвого патріотизму», який було реалізовано у рамках конкурсу проєктів «Активна громада» від Фонду Боярської громади за фінансової підтримки Глобального фонду для фондів громад Global Fund for Community Foundations.