Котовенко Андрій Сергійович - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення Котовенко Андрій Сергійович - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

Котовенко Андрій Сергійович

У понеділок, 2 травня 2022 року, поблизу Харкова загинув Андрій Котовенко, ветеран АТО, пауерліфтер, призер чемпіонатів світу та Європи.

Андрій Котовенко народився 16 січня 1983 року. Його дитинство та юність пройшли в Боярці, де він закінчив Боярську ЗОШ № 4. Останні роки Андрій проживав у Віті-Поштовій.

Учасник бойових дій 2015-2016 рр. Попри відсутність досвіду, Андрій виявися дуже ефективним воїном: був і навідником, і мінометником, і розвідником. Швидко вчився, нічого не боявся, зголошувався першим на всі бойові завдання.

У січні 2016 року Андрій Котовенко, відомий як Кіт, отримав серйозне поранення поблизу шахти «Бутівка» під час просування замінованою росіянами територією. У боях у Донецькій області він був командиром окремого мінометного підрозділу. Після отриманого поранення переніс 22 операції в Україні та Німеччині, відмовившись від ампутації.

Після реабілітації, за порадою друга Костянтина Ващенка, Андрій Котовенко розпочав тренування – займався пауерліфтингом у рідній Боярці під керівництвом заслуженого тренера України Сергія Тетянюка впродовж 2019-2021 років.

Ветеран АТО вже у ролі спортсмена став учасником Invictus Games: Team Ukraine і першої Національної збірної Warrior Games: Team Ukraine. Здобув десятки медалей у різних видах спорту на численних міжнародних змаганнях.