Києво-Святошинський ЦСПР: вшанування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Інша діяльність,  Діяльність

Києво-Святошинський ЦСПР: вшанування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи

26 квітня 2021 р. – це 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. Нагадуємо, що 8 грудня 2016 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію, якою проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті про чорнобильську катастрофу.
Це знакова дата для фахівців Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення, адже близько 15 років їх діяльності пов’язані з подоланням гуманітарних наслідків Чорнобильської катастрофи. Центр було створено у 2000 році в рамках домовленостей між ООН та Урядом України у структурі МНС за підтримки Чорнобильської Програми ООН, а згодом – Чорнобильської програми відродження та розвитку (ЧПВР) ПРООН в Україні.
Директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир та фахівець із соціальної роботи Ганна Яценко взяли участь у заході-вшануванні постраждалих від Чорнобильської катастрофи, що відбувся у Боярці біля пам’ятного знаку Жертвам Чорнобильської катастрофи. На заході були присутні ліквідатори наслідків аварії, яким з нагоди пам’ятної дати було вручено нагрудні знаки. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання, покладанням квітів до пам’ятного знаку та запаленням символічних 35-ти лампад.

image_pdfimage_print