Участь у конференції, присвяченій психологічній домозі населенню, що постраждало внаслідок конфлікту - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення Участь у конференції, присвяченій психологічній домозі населенню, що постраждало внаслідок конфлікту - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

Участь у конференції, присвяченій психологічній домозі населенню, що постраждало внаслідок конфлікту

19 листопада 2019 року директор Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення Ангеліна Лахтадир взяла участь у конференції «Психологічна допомога населенню, що постраждало внаслідок конфлікту: український та закордонний досвід» (м.Київ) у рамках проєкту Координатора проєктів ОБСЄ в Україні «Допомога у реінтеграції та реабілітації населення, що постраждало внаслідок конфлікту». Мета: Сприяти створенню системи психологічної допомоги постраждалим внаслідок конфлікту в Україні, ознайомлення з українським та міжнародним досвідом у справі надання психологічної допомоги населенню.
На конференції виступили Координатор проєктів ОБСЄ в Україні, посол Посольства Словацької Республіки в Україні, представники Міністерств та відомств, зокрема Міністерства у справах ветеранів та Міністерства соціальної політики. Також відбулася презентація посібника «Основи реабілітаційної психології».
На конференції було озвучено досвід багатьох вітчизняних громадських організацій, державних установ та досвід інших країн у справі психологічної реабілітації ветеранів. Учасники конференції наголошували, що допомога ветеранам має бути комплексна: фізична, психологічна, соціальна і духовна. Учасник АТО/ОСС сам має взяти відповідальність за своє життя та здоров’я. Але водночас суспільство має повернутися обличчям до ветеранів: все, що обіцяла держава, повинно бути реалізовано; має бути передбачена фінансова підтримка ветеранських громадських організацій, проєктів ветеранів та їх власних справ. Були також розглянуті теми полону, оздоровлення, стандартизації професійної психологічної допомоги, важливості роботи з усією сім’єю ветерана.