Системна співпраця Києво-Святошинського ЦСПР з Червоним Хрестом України - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення Системна співпраця Києво-Святошинського ЦСПР з Червоним Хрестом України - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

Системна співпраця Києво-Святошинського ЦСПР з Червоним Хрестом України

Перше півріччя 2019 року ознаменувалося розбудовою системної плідної співпраці Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення (м.Боярка) з Товариством Червоного Хреста України. Це співробітництво відбувається в рамках Меморандуму про співпрацю, який було укладено з Київською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України.
Спільною діяльністю Центр найбільше пов’язаний з Білоцерківською міською організацією Товариства Червоного Хреста України (голова – Галина Іванівна Кожедуб). На початку року відбулися робочі зустрічі Галини Кожедуб з колективом та окремо з директором Центру Ангеліною Лахтадир. Були обговорені важливі напрямки співпраці – переважно це робота з ветеранами, їхніми родинами та внутрішньо переміщеними особами.

І ось уже більш, як пів року в ході реалізації проєкту “Сприяння захисту, добробуту та соціальній згуртованості вразливих груп населення” за підтримки товариства «Данський Червоний Хрест» в Центрі відбуваються заходи, спрямовані на цільові групи, що потребують особливої уваги. Це майстер-класи (робота з фетром, валяння, розмальовка дерев’яних фігурок, ліплення, малювання олійними та акриловими фарбами тощо); екскурсії (до Музею води та Олександрійського парку м. Біла Церква), 2 поїздки на вистави до театру ім. Лесі Українки, благодійні акції. За участі волонтерів Червоного Хреста проведено 2 заняття по домедичній допомозі для дорослих та дітей, що вкрай важливо задля збереження власного здоров’я та вміння надавати допомогу іншим.
Мета проведення цих заходів:

  • налагодження контактів з родинами учасників АТО та ВПО;
  • виявлення їх захоплень та інтересів;
  • подолання стресу, зняття напруги;
  • сприяння згуртуванню родин, покращення подружніх та дитячо-батьківських стосунків;
  • створення атмосфери підтримки та шанобливого ставлення до родин ветеранів.

Для дітей та дорослих є вкрай важливим перебування в безпечному громадському просторі. Саме таким місцем є Центр реабілітації. Цілющим для дітей ветеранів є час, наповнений змістовними розвагами, творчою активністю, майстер-класами. Таке оздоровче дозвілля дає можливість їм відпочити і морально, і фізично, знімає агресію, зменшує внутрішню напругу.
У подальших планах – продовження роботи з сім’ями ветеранів та ВПО згідно з проєктом. Це цікаві різноманітні майстер-класи, екскурсії, поїздки, міні-тренінги, зустрічі та заходи, спрямовані на патріотичне та екологічне виховання молоді.
Дуже приємно, що тісна взаємодія з Товариством Червоного Хреста надихнула декількох фахівців ЦСПР стати волонтерами Червоного Хреста.
Щиро дякуємо Білоцерківській міській організації Товариства Червоного Хреста України та особисто Галині Кожедуб за плідну співпрацю, за допомогу в проведенні заходів, спрямованих на забезпечення соціально-психологічної реабілітації родин ветеранів та ВПО.