У Києво-Святошинському ЦСПР затишно всім - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення У Києво-Святошинському ЦСПР затишно всім - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

У Києво-Святошинському ЦСПР затишно всім

23 листопада 2018 року в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбулася тепла зустріч клубу «Затишок» з вимушеними переселенцями похилого віку «Інтеграція людей похилого віку з-поміж ВПО через спільну діяльність». Захід відбувся за проектом «Нам не байдуже-2», що фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках співпраці для розвитку та реалізується за сприяння Товариства Лева.
Клуб людей похилого віку «Затишок», що діє на базі ЦСПР, – це давній і надійний партнер Центру. Учасниці цього клубу ще з 2015 року переймаються долею ВПО: збирають гуманітарну допомогу, залучають вимушених переселенок до спільної діяльності.
Присутніх радо вітала директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир. Брошури «Запобігання падінням удома: поради та рекомендації» та «Анкета-порадник для мінімізації падіння вдома» презентувала заступник директора, психолог Ганна Яценко. Ці брошури видані JUSI за підтримки World Jewish Relief. Презентація брошури викликала неабиякий інтерес у присутніх: всі уважно вислухали презентацію, і не лише радісно розбирали брошури, але й просили ще для своїх подруг та знайомих. Жінкам були запропоновані фізичні оздоровчі вправи (навчання та відпрацювання), які провела психолог ЦСПР Ольга Доманіна. Майстер-клас із виготовлення свічок з вощини провела фахівець із соціальної роботи Надія Могилевська. Кожна жінка отримала в подарунок власні вироби – святкові свічки новорічного та патріотичного дизайну. А потім відбулася найбільш душевна та зворушлива частина зустрічі «Порозуміння на співочій хвилі: заспіваймо українських пісень разом». Хор ветеранів «Надія» запросив усіх присутніх доєднатися до їх багатого репертуару. Насамкінець було невимушене жваве спілкування за чаєм та варениками.