Психологи ЦСПР працювали в Центрі реабілітації УБД «Катранка» – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Виїзна робота,  Діяльність,  Підтримка й турбота

Психологи ЦСПР працювали в Центрі реабілітації УБД «Катранка»

На запрошення БФ «Єдність побратимів» спеціалісти ЦСПР взяли участь у психологічному супроводі сімейного відпочинку учасників АТО (2-га зміна) на одеському узбережжі.
У Центрі реабілітації УБД «Катранка» спеціалісти ЦСПР надавали психологічну допомогу учасникам АТО, їхнім матерям, дружинам, дітям, а також волонтерам, які працюють з цими категоріями.
Проект «Центр реабілітації УБД «Катранка» діє з 2015 року. Сімейний відпочинок для сімей учасників АТО організується на курорті Катранка Татарбунарського району Одеської області Благодійним фондом учасників бойових дій “Єдність побратимів” (Президент – Костянтин Вінніченко).
На 2-гій зміні працювали психологи ЦСПР Ольга Доманіна та фахівець із соціальної роботи, психолог Надія Могилевська.
Психологи проводили індивідуальні психологічні консультації, бесіди, надавали відпочивальникам емоційну підтримку.
Проводилася щоденна групова робота з релаксації та самовідновлення: самомасаж, стабілізація за методикою «Ключ Алієва», оздоровча гімнастика, дихальні вправи, біосугестія.
Також проводилися групи психологічної підтримки із застосуванням метафоричних карт та інших проективних методик.
Психологи працювали як повноцінні члени команди організаторів відпочинку. Вони брали участь в організації та проведенні всіх заходів пліч-о-пліч з головним адміністратором Іриною Чорною, художницею Наталією Поліщук, аніматорами Олесею Калениченко та Ольгою Ємельяновою. Надія Могилевська виконувала також функції медика.
Фахівці ЦСПР брали участь в організації та проведенні свята родини, дитячого конкурсу «Містер та міс Катранка», майстер-класів, розважальних та спортивних заходів для дітей. Щодня проводився майстер-клас із використанням різних матеріалів, на який приходили і діти, і дорослі. Вечірня програма для дітей об’єднувала навколо себе всіх відпочивальників: ігри, спортивні змагання, конкурси, вікторини, презентація власних казок, театралізовані дійства, поетичні та пісенні змагання тощо.
Спільно з волонтерами з ГО «Волонтерський рух «Батальйон Сітка» була проведена святкова фотосесія «Українці в Катранці» та символічне плетіння сітки у вигляді прапора України.
Художній розпис стіни також не залишив байдужим нікого – участь взяли майже всі відпочивальники. Цей вид роботи настільки захопив учасників АТО, що вони надихнулися на розпис власних будиночків для відпочинку. Так у курортному містечку з’явилися зображення танків та емблем бригад.
Яскраві спогади у відпочивальників назавжди залишаться після екскурсії до містечка Вилкове – української Венеції.
Повноцінний відпочинок, який дає реабілітаційний та відновлювальний ефект, можливий лише за умови супроводу фахівців-психологів. На підтвердження цього – декілька відгуків.
«Дякую за мій душевний спокій, за допомогу у вирішенні моїх життєвих ситуацій. Я вас не забуду – це точно. Завдяки вам я їду додому абсолютно іншою людиною – щасливою і цілеспрямованою. Дякую, Надіє. Це дійсно реабілітаційний центр, у якому допомогу отримує кожен».
«Дякую за чудовий відпочинок. Від’їжджаю оновленою душею і тілом. Життя набуло нових кольорів. З’явилися нові цілі та бажання. Психологи Ольга та Надія – просто вау. Дякую всім за тепло, любов, посмішки та нові горизонти.
Зараз у Катранці наступна зміна, і знову там працюватимуть спеціалісти ЦСПР.

image_pdfimage_print