Києво-Святошинський ЦСПР: низка занять для шкіл району - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення Києво-Святошинський ЦСПР: низка занять для шкіл району - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

Києво-Святошинський ЦСПР: низка занять для шкіл району

Спеціалісти Києво-Святошинського ЦСПР працювали з учнями шкіл, освітянами та батьками.
Протягом квітня-червня 2018 року фахівці Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення провели низку соціально-психологічних оздоровчих занять з елементами тренінгу для дітей та дорослих. Учасниками стали учні загальноосвітніх закладів від 1-го до 11-го класу, освітяни та батьки дітей Тарасівської ЗОШ, Боярської гімназії, Боярських ЗОШ №№ 1, 4, 5 загалом – близько 400 осіб.
З дітьми та дорослими працювали фахівці ЦСПР – психологи Оксана Коннорова, Надія Величко, Ольга Доманіна, Ганна Яценко, Наталія Жанталай, фахівці із соціальної роботи Надія Могилевська та Ольга Гоголь, фізичний реабілітолог Наталія Гусейнова.
Для школярів різного віку були проведені серії занять за темами: «Апгрейд: оздоровлення стосунків у шкільному колективі», «Практики усвідомленості», «Стежка додому: безпечна поведінка», «Життєві перспективи» та ін. Для батьків маленьких дітей також була проведена зустріч з психологом «Адаптація до школи», а вчителі працювали з психологами та фізичними реаблітологами за програмою експрес-відновлення.
Під час занять діти та дорослі
 випробовували на собі різні методики релаксації та перемикання з негативних психоемоційних станів;
 працювали над усвідомленням фізичних процесів у своєму тілі, опановували заземлення, центрування, розподіл енергії, балансування, розпруження;
 відпрацьовували та вдосконалювали комунікативні навички з метою оптимізації психологічного клімату в класі;
 опановували навички командної взаємодії, визначали шляхи досягнення своєї мети;
 вчилися безпечній поведінці;
 розвивали навички самоспостереження, уважності, концентрації;
 вчилися контактувати з навколишнім світом, пізнавали основи емпатійного спілкування тощо.