Семінар в ЦСПР “Соціальні потреби ВПО: хто допоможе”. – ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення
Діяльність,  Підтримка й турбота

Семінар в ЦСПР “Соціальні потреби ВПО: хто допоможе”.

Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення, що належить до сфери управління Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, провів 24 листопада 2017 р. вже третій захід у рамках україно-польського проекту «Покращення якості надання послуг з психологічної підтримки внутрішньо переміщеним особам (ВПО) в Центрах соціально-психологічної реабілітації населення в центральних областях України», організаторами якого є ГО “Товариство Лева” (Україна) та Фонд “Terra Humana” (Польща). Проект співфінансується в рамках програми польської співпраці для розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Від українсько-польського проекту на заході були присутні координатор проекту Наталія Нечипорук та керівник ГО Центру розвитку громад «Перспективи» Ельнур Алієв, переселенець із Криму.

Це був практичний семінар для внутрішньо переміщених осіб на тему “Соціальні потреби ВПО: хто допоможе”. На семінар були запрошені провідні фахівці організацій, які опікуються вимушеними переселенцями. Соціальні служби представляли: фахівці Ощадбанку – Глуха В.В. та Мальована М.С, Києво-Святошинського районного територіального центру – Охмак Н.М., Вишневського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Чубенко А.П. та Бабаян Д.А., районного центру зайнятості – Васильєв О.І., Києво-Святошинського районного управління пенсійного фонду – Поліщук Т.В.
Директор центру А.М. Лахтадир привітала гостей, розповіла про проект та його партнерів, про послуги центру, познайомила з присутніми фахівцями. Кожен представник організації познайомив вимушених переселенців із переліком послуг своєї установи, надав інформаційні листки, відповів на запитання присутніх.

Найбільш актуальними були питання:
– Чому трапляються відчутні затримки пенсій після зміни місця проживання?
– Яку медичну допомогу може отримати сім’я ВПО, які документи для цього потрібні?
– Як потрапити до дитячого садочку, коли такі черги?
– Як розпочати роботу соціального підприємництва?…

На всі питання була надана кваліфікована відповідь. Після цього фахівці центру реабілітації та представники установ працювали з громадянами індивідуально в окремих кабінетах.
У листках зворотного зв’язку всі висловили подяку за організовану зустріч, висловили бажання зустрітися також із представниками органів місцевого самоврядування, освіти, медицини.

image_pdfimage_print