У ЦСПР відбувся круглий стіл з питань доступності міського середовища - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення У ЦСПР відбувся круглий стіл з питань доступності міського середовища - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

У ЦСПР відбувся круглий стіл з питань доступності міського середовища

4 жовтня 2017 року в Боярці, у Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення (ЦСПР) відбувся круглий стіл «Місто для всіх: підвищення доступності міської інфраструктури для маломобільних членів громади». Захід було проведено благодійним фондом «Єврейсько-українська соціальна ініціатива» (ЄУСІ) за підтримки фонду Всесвітня єврейська допомога (World Jewish Relief).
Ця зустріч є складовою пілотного проекту, що реалізується ЄУСІ у Боярці та Василькові.
Участь в обговоренні взяли: заступник міського голови Тетяна Кочкова, профільні спеціалісти виконавчого комітету Боярської міської ради, представники ЄУСІ та ветеранських громадських організацій, спеціалісти Києво-Святошинського ЦСПР, боярські громадські діячі.
У рамках відкритого та неформального діалогу учасники обговорили практичні питання підвищення доступності об’єктів соціальної інфраструктури у м. Боярка. Були розглянуті правові та процедурні механізми удосконалення міського середовища та питання погодження проектно-дозвільної документації. Присутні озвучили основні виклики та недоліки регулювання, що мають бути усунуті з метою ефективної інтеграції принципів інклюзивності та універсального дизайну при оновленні міських просторів. Учасники круглого столу дійшли згоди, що найкращим стимулом для розвитку доступності є успішно реалізовані проекти, які надихають та дарують громаді впевненість. Тож наступні кроки, які вдалося окреслити під час дискусії, будуть суто практичними. Директор БФ ЄУСІ Володимир Висоцький підкреслив символічність того факту, що круглий стіл відбувається в Києво-Святошинському реабілітаційному центрі. Адже безбар’єрне міське середовище, пішохідна мобільність та доступність об’єктів міської інфраструктури для всіх без виключення жителів міста є важливими факторами саме для психологічного комфорту, соціальної активності містян та згуртованості громади. Директор Центру Ангеліна Лахтадир висловила готовність до системної роботи за проектами, що передбачають роботу з людьми з обмеженими можливостями та людей похилого віку. Марія Кириленко, громадський діяч, фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою ЦСПР виступила з аналізом загальної готовності боярської громади до проектної діяльності. Громадський активіст, архітектор В’ячеслав Сенчук зробив акценти на проблемах, які потребують особливої уваги для успішного просування питання.