Спеціалісти ЦСПР працювали з учасниками АТО під час “Пирогів Патріа Фест” - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення Спеціалісти ЦСПР працювали з учасниками АТО під час “Пирогів Патріа Фест” - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

Спеціалісти ЦСПР працювали з учасниками АТО під час “Пирогів Патріа Фест”

24 серпня 2017 р. спеціалісти Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення взяли участь у національно-патріотичному фестивалі «Пирогів Патріа Фест», що відбувався цими днями в Києві на території Національного музею народної архітектури та побуту. Фестиваль був організований БО “Благодійний фонд учасників бойових дій “Єдність побратимів” та Національним музеєм народної архітектури та побуту з метою демонстрації всієї багатогранності України, надбання наших пращурів, сучасних здобутків та нашого спільного майбуття.
Команда Центру реабілітації допомагала учасникам АТО та членам їхніх сімей шукати свої внутрішні ресурси. Індивідуальну роботу за різними методиками (метафоричні карти, біо-сугестивна терапія тощо) проводили психологи закладу Надія Величко, Наталія Жанталай та Оксана Коннорова. Соціальний працівник Ольга Красота провела сімейні майстер-класи з виготовлення свічок із природнього матеріалу.
Директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир розповідала учасникам Фестивалю про послуги Центру. Була також використана нагода зустрітися з представниками громадських організацій та благодійних фондів, які працюють з учасниками АТО. Було досягнуто домовленості про співпрацю, обмін інформацією, нові проекти і напрямки роботи з учасниками АТО та їх родинами. Зокрема, були обговорені питання працевлаштування з представниками ГО «Центр зайнятості вільних людей» (проект «Воїну — гідна праця»: допомога у працевлаштуванні воїнів-інвалідів АТО) та Центру практичної допомоги захисникам України AXIOS, що створений для ефективної підтримки соціальної інтеграції, продуктивної зайнятості та професійного зростання демобілізованих Захисників України та їхніх сімей.
Дуже цікавою була зустріч з Ольгою Смірновою, координатором проекту з каністотерапії «Друг героя» (Hero’s Companion). «Друг героя» – це канадсько-український некомерційний проект, метою якого є допомога у зціленні ветеранів Збройних Сил України та українських добровольчих батальйонів, які продовжують боротися із пост-травматичним стресовим розладом (ПТСР). Каністерапія, або лікувальна кінологія – це один із видів лікування і реабілітації людини за допомогою звичайних або спеціально відібраних і навчених собак під наглядом кваліфікованих фахівців. Пані Ольга розповіла про формування зв’язку людини з службовою собакою для зцілення видимих та невидимих ран, які залишила війна,
надала можливість спеціалістам ЦСПР на власному досвіді відчути емоційну підтримку цих чудових тварин.