Місяць: Липень 2017 - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення Місяць: Липень 2017 - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

Інформаційні пакети від ЦСПР отримали установи м.Боярки та Києво-Святошинського району.

2. Інформпакети212 липня 2017 року психолог центру Ольга Доманіна відвідала установи, що працюють з учасниками АТО, та роздала папки з найсвіжішою інформацією для демобілізованих учасників АТО. Інформаційні пакети з вдячністю отримали Києво-Святошинський райвійськкомат, Військово-облікове бюро міста Боярка, Боярський міський патруль, ГО «Боярка-АТО». Інформацію підготувала юрисконсульт ЦСПР Ольга Гоголь. 2. Інформпакети1
Інформаційно-просвітницька діяльність – це один із важливих напрямків роботи Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення. Завдання спеціалістів ЦСПР – вчасно підготувати інформаційні листки, буклети; зібрати найсвіжішу інформацію, що безпосередньо стосується учасників АТО; передати інформацію зацікавленим особам та установам; вивчити інформаційні потреби цільової аудиторії.




Літній відпочинок від YMCA Kyiv Peace Camp

Уже третій рік поспіль Молодіжна громадська організація YMCA Київ проводить у Боярці насичену і цікаву програму літнього відпочинку для дітей Peace Camp. Цільовою аудиторією літнього табору Peace Camp є насамперед діти учасників АТО, внутрішньо переміщених осіб, напівсироти, діти з багатодітних родин та з сімей волонтерів.
15 волонтерів YMCA щодня працюють з дітьми за унікальною програмою, що спирається на найкращі міжнародні зразки.
YMCA Kyiv Peace Camp – це дитячий табір, спрямований на соціалізацію та особистісний розвиток дітей. Цей креативний простір не лише дарує задоволення та розвиває кожного учасника програми, але й формує відчуття єднання та приналежності до спільноти.
Ця особлива, нестандартна програма діє з метою організації ефективного безпечного відпочинку, пропаганди здорового способу життя, екологічної просвіти, розвитку комунікативних здібностей, творчої активності та вихованості; формування любові до Батьківщини та рідної природи. Програма з кожним роком вдосконалюється та розвивається – в 2017 році вперше табір матиме 2 зміни: більше 100 дітей зможуть відпочити і набути корисних знань та навичок у великій та дружній дитячій сім’ї.
Робота проводиться за двома основними напрямками: (1) соціалізація через творчість і командну взаємодію та (2) розвиток духу, розуму, тіла через гармонію з природою. Тож на дітей чекають цікаві тренінги, творчі майстер-класи, воркшопи, руханки, спортивні змагання, скаутинг та багато іншого.
Спеціалісти Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення провели велику підготовчу організаційну роботу:

  • Співпрацювали з виконкомом Боярської міської ради щодо комфортного перебування в Боярці волонтерів;
    Провели організаційні заходи з керівництвом та персоналом організації «Укрцентркадриліс», на території якої організовано Програма відпочинку.
  • Сформували персональний склад 2-х змін табору;
  • Зібрали інформацію про дітей-учасників Програми відпочинку;
  • Вивчили психологічний стан кожної дитини, її захоплення та уподобання;
  • Провели загальні збори батьків та індивідуальні співбесіди з ними;
  • Провели знайомство з волонтерами, які працюють з дітьми.

Перша зміна літнього табору Peace Camp добігла кінця. Під час дії програми діти стали учасниками воркшопів в ігровій формі на теми: «Побудова миру», «Права дитини», «Міжкультурне спілкування», «Чисте довкілля»; спортивних змагань та скаутських майстерень; майстер-класів з різних видів мистецтва: клоунада, аматорський театр, танці… На дітей чекали навчальні блоки, руханки, девоушени, йога, танці, флешмоби, пісні біля багаття… А ще були Дні скаутингу (орієнтування та медицина), День «навпаки», День вишиванки, Фестиваль кольорів…

Попереду не менш цікава та насичена друга зміна…




Канікули з користю спільно з Києво-Святошинським ЦСПР

Влітку 2017 року в Києво-Святошинському ЦСПР вирує життя – діє програма для дітей 7-14 років «Канікули з користю». Спеціалісти проводять заняття як на базі Центру, так і за його межами – у співпраці з міськими дитячими таборами.
Програма літнього відпочинку має на меті розвиток життєво необхідних умінь та компетентностей, змістовне дозвілля під час шкільних канікул, запобігання дитячій бездоглядності.

Основні напрямки, за якими проходять заняття:

  • Екологічна компетентність: екскурсії (прогулянка еко-стежкою в Боярському лісі, відвідини Боярського екологічного Центру), еко-квести та еко-тренінги, катання на конях, майстер-класи з використанням покидькового та природного матеріалу, тематичні настільні ігри («Зоомагія» тощо).
  • Розвиток творчих умінь та здібностей: низка майстер-класів, що розвивають дрібну моторику та відчуття художнього смаку.
    Комунікативні навички: тренінги на розвиток, уміння спілкуватися з різними віковими групами людей, тематичні настільні ігри (Веселі шаради» тощо).
  • Фінансова грамотність: тренінги з фінансової грамотності, тематичні настільні ігри («Монополія», «Ферма»).
  • Безпека життєдіяльності: міні-тренінги «Обережно на дорозі!», «Обережно, незнайомець!», вивчення правил поведінки на природі та під час екскурсій, складання тематичних пазлів.
  • Фізична активність на свіжому повітрі: прогулянки лісом, фізичні та дихальні вправи, активні рухливі ігри, евритміка.