Зустріч із вдовами ІІ-ї світової війни - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення Зустріч із вдовами ІІ-ї світової війни - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

Зустріч із вдовами ІІ-ї світової війни

219 червня 2017 року в Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення відбувся захід, присвячений Міжнародному дню вдів. У затишній залі ЦСПР зібралися вдови ІІ-ї світової війни, представники боярських громадських організацій, активні громадяни міста.
Заклик до приділення більшої уваги вдовам пролунав наприкінці 2010 року з трибуни Генеральної Асамблеї ООН і закріпив у міжнародному календарі 23 червня як день, присвячений підвищенню обізнаності про становище вдів і їхніх дітей для всього світового співтовариства.
З привітальним словом до жінок звернулася директор ЦСПР Ангеліна Лахтаир та фахівець із соціальної роботи Віра Ковальова. Потім присутніх привітали маленькі учасники з числа багатодітних родин та вимушених переселенців, які прочитали зворушливі вірші. Дітки висловили вдовам слова подяки та пошани за вміння виживати в непростих історичних реаліях та подвижництво у вихованні дітей. 1
Цікавим було спілкування з волонтером Корпусу миру Кейтлін Сторм Лерч, яка розповіла про соціальний захист вдів у Сполучених Штатах Америки.
Дружнє чаювання під гаслом «Життя прожити – не поле перейти: поради для молоді» було змістовним і цікавим. На міні-нараді між головами квартальних комітетів та представниками ветеранських громадських організацій були розглянуті питання можливої допомоги вдовам.
Насамкінець жінки отримали маленькі подарунки: солодощі та привітальні листівки, які робили діти на заняттях «Канікули з користю» (ЦСПР).