“Дружини України” зустрічалися в Боярці - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення “Дружини України” зустрічалися в Боярці - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

“Дружини України” зустрічалися в Боярці

420-21 травня 2017 року в Києво-Святошинському ЦСПР (м.Боярка, директор Ангеліна Лахтадир) відбулася спільна зустріч жінок із сімей учасників АТО, волонтерів та спеціалістів ЦСПР – психологів, соціальних працівників, фізичних реабілітологів. У такій формі відбулася 3-тя, заключна сесія Школи керівників груп самодопомоги за проектом «Дружини України» (організатори – Київська міська спілка ветеранів АТО та ГО «Життя після АТО») Координатори зустрічі: від проекту – Світлана Доманчук, а від ЦСПР – Ольга Доманіна. Дружини та доньки учасників АТО прибули з різних міст України – Дніпра, Білої Церкви, Києва, Боярки.

18675299_836258996527213_1646970239_oПершого дня на жінок чекала вкрай насичена програма. Були всебічно розглянуті теми «Повернення у соціум. Складнощі життя після АТО» та «Як створити зцілюючу атмосферу для свого чоловіка». Психолог Наталія Жанталай висвітлила також теми «Алкоголь і боротьба зі стресом» та «Проблеми насильства у сім’ї». Потім – масажне крісло і послуги масажистів Оксани Ткаченко та Наталії Гусейнової.3

Психолог Оксана Коннорова ознайомила з методом «Тре», психолог Надія Величка провела декілька психологічних консультацій. Соціальний працівник Ольга Красота провела майстер-клас із декупажу гільз.

2Наступний день був сповнений спілкуванням із природою: прогулянка екологічною стежкою; чарівне Срібне джерело; Йосипівський ставок; для дітей квест від молодіжної організації YMCA Boyarka; енергетично підживлювальні вправи на природі від психолога Надії Величко; розгляд тем «Гнів та агресія: як конструктивно вирішувати конфлікти», «Діти і війна: як створити безпечну й здорову атмосферу для ваших дітей».

56Така корисна та емоційно насичена програма не залишила байдужими жінок з сімей учасників АТО, які палко дякували спеціалістам ЦСПР за гостинність і теплий прийом: «Ви справжні чарівниці. Ми обов’язково приїдемо ще».