Психолог Києво-Святошинського ЦСПР населення Ольга Доманіна взяла участь у Школі для керівників груп самодопомоги - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення Психолог Києво-Святошинського ЦСПР населення Ольга Доманіна взяла участь у Школі для керівників груп самодопомоги - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

Психолог Києво-Святошинського ЦСПР населення Ольга Доманіна взяла участь у Школі для керівників груп самодопомоги

6669 квітня 2017 р. психолог Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення Ольга Доманіна взяла участь у Школі для керівників груп самодопомоги за проектом “Дружини України” (Спільний проект ГО Київська міська спілка ветеранів АТО та ГО «Життя після АТО»). Ольга Аркадіївна провела практичне заняття за темою «Шляхи подолання алкозалежності учасників АТО» .
Мета груп самодопомоги від проекту «Дружини України» – це збереження миру і злагоди в сім’ях наших воїнів, запобігання розлученням та конфліктам.
Метою доповіді Ольги Доманіної було ознайомити присутніх з напрямками роботи Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення. Психолог ЦСПР розповіла також про шляхи подолання алкозалежності учасників АТО, особливості роботи із співзалежними.

777
На зустрічі були присутні 9 жінок з різних регіонів України. Були представлені міста Біла Церква, Черкаси, Івано-Франківськ, Київ. Всі учасниці були налаштовані на активну роботу, ставили питання, наводили приклади з власного життя, обмінювались досвідом. Атмосфера була доброзичлива та відкрита. Відчувалось, що зібрались небайдужі жінки, які реально допомагають учасникам АТО, їх дружинам та матерям. Також Ольга Доманіна продемонструвала методику пошуку внутрішніх ресурсів шляхом роботи із метафоричними картами. Докладніше про Проект та групи самодопомоги.

888
Проект “Дружини України” (Спільний проект ГО Київська міська спілка ветеранів АТО та ГО Життя після АТО) Коли щось відбувається вперше, то не знаєш чого очікувати, як піде ;)… Але віра в краще перемагає. ВПЕРШЕ ми зібрали Школу для керівників груп самодопомоги. Виявили бажання приїхати на навчання ініціативні дружини, матері, волонтери з Черкас, Білої Церкви, Дніпра, Києва. Зібрався той актив, який може рухати країну до змін, впливати на стан і добробут родин наших захисників. Учасниці на два вихідні дні залишили своїх дітей, чоловіків, справи і виділили час для того, щоб поспілкуватися, дізнатися щось нове, як можна бути ефективнішим в своїй діяльності. У відгуках про зустріч всі, як один, відзначили щиру, добру атмосферу, прийняття і взаєморозуміння. Звісно, ми ж зібралися для доброї цілі. Тому й люди прийшли з доброю, чистою душею, бажанням допомогти і бути корисним в наш нелегкий час.

Основне завдання Школи – дати необхідні знання та інструменти для створення ГРУП САМОДОПОМОГИ для дружин та матерів учасників АТО. Жіноча доля під час війни складна: чекання, страх за рідну людину, спільне призвичаєння один до одного після повернення. Дружинам та матерям потрібна ПОСТІЙНА емоційна та інформаційна підтримка, інструктаж, як вести себе, щоб зберегти свою сім’ю, загоїти невидимі рани війни. Будучи учасником групи самодопомоги, можна: отримати потрібну інформацію, обмінятися ідеями та вибудувати свою стратегію по вирішенню певних проблем, отримати підтримку від інших, хто має схожі проблеми, розповісти про свій досвід та знання, отримати пораду експертів, які будуть запрошуватись на зустрічі, нормалізувати свої відчуття, врешті гарно провести час, щоб «почуватися добре». Поява таких груп вкрай необхідна повсюдно. Ціль груп самодопомоги від проекту «Дружини України» – збереження миру і злагоди в сім’ях наших воїнів, запобігання розлученням та конфліктам. Ми надаємо інформацію, що відбувається з ветеранами, їхніми близькими, допомагаємо знайти ресурси для того, щоб рухатися далі, відкривати нові горизонти з новою силою. 08-09 квітня 2017 року у нас була перша сесія Школи. Ми спілкувалися, обмінювалися досвідом та думками.

Наступна сесія запланована на 29-30 квітня. Теми, які ми плануємо розглянути: 1) Чекання. Спілкування на відстані. Випробовування відпусткою. 2) Возз’єднання. Як підготуватися до приїзду солдата. 3) Повернення. Знайомимося заново. 4) Повернення. Правила, за якими живе ветеран у мирному житті. 5) Теми для спілкування з ветераном. Правило “Не нашкодь” 6) Прийняття себе і ветерана. Перебудова мислення На наступну сесію можуть долучитися 2-3 учасниці, ініціативні дружини чи матері учасників АТО, котрі хотіли б навчитися алгоритму проведення груп самодопомоги, мати інструменти та ресурси для цієї благої цілі. Зі всіма питаннями звертайтеся до координатору проекту, Світлана Доманчук. Тел.: (098) 654 66 85; (099) 187 12 00. Проект працює з січня 2017-го року.

Поки без фінансової підтримки. Підтримати проект: 5168 7572 1136 7000 (Доманчук Світлана) Сайт ГО «Життя після АТО»: ел. пошта – life.after.ato@ukr.net