Намічено шляхи співпраці між Києво-Святошинським ЦСПР  і  Кагарлицьким районом - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення Намічено шляхи співпраці між Києво-Святошинським ЦСПР  і  Кагарлицьким районом - ЦСПР. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення

Намічено шляхи співпраці між Києво-Святошинським ЦСПР  і  Кагарлицьким районом

DSCN0277
10 березня 2017 року спеціалісти Києво-Святошинського центру соціально-психологічної реабілітації населення (м.Боярка) відвідали місто Кагарлик. З діловим візитом до Дня українського добровольця завітали директор ЦСПР Ангеліна Лахтадир, фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою Ольга Кириленко, психологи Оксана Коннорова, Надія Величко, Ольга Доманіна, а також представники громадського формування “Боярський міський патруль”.

Гості зустрілися із головою Кагарлицької РДА Віктором Колядою,   міським головою Кагарлика Олександром  Панютою, іншими посадовцями. Також були присутні  учасники АТО Кагарлицького району з 11-го батальйону “Київська Русь” та Переяслав-Хмельницької громадської організації «Клуб власників зброї “Гайдамаки”».

DSCN0284

Метою зустрічі був обмін досвідом щодо роботи з учасниками АТО, налагодження ділових зв’язків, потенційна співпраця.

Представники Кагарличчини розказали про роботу з учасниками АТО,  зокрема, про матеріальну, психологічну та соціальну допомогу.

Директор Києво-Святошинського ЦСПР Ангеліна Лахтадир ознайомила учасників зустрічі з роботою Центру, послугами та напрямками діяльності, запросила родини учасників АТО Кагарлицького району до Боярки для спілкування з психологами та іншими спеціалістами на базі Центру реабілітації.  Ангеліна Миколаївна наголосила, що у роботі з учасниками АТО важливе місце посідає  психологічна підтримка членів сімей учасників АТО – дружин та дітей. Адже коли жінка спокійна та гармонійна, то і чоловік почувається набагато краще. Були також висвітлені питання працевлаштування, медичних обстежень, санаторно-курортного лікування.

DSCN0289

Для зміцнення сім’ї та реадаптації вояків до мирного життя вкрай важливим також є спільне  дозвілля. З цією метою у Центрі працює програма «Час з родиною»: майстер-класи, робота із психологами, цікаві ігри, вікторини, екскурсії тощо. Директор ЦСПР  також поділилася досвідом у проведенні конкурсів соціальних проектів та розповіла про Програму підтримки громадських ініціатив, яку ЦСПР реалізує спільно з Боярською міською радою та ГО «Центр розвитку громад».

Важливим напрямком роботи Центру залишається і допомога учасникам АТО у подоланні зловживання алкоголем. З цією метою на базі Центру діє клуб «Анонімні Алкоголіки». Ігор Полторацький – голова громадської організації “Клуб власників зброї “Гайдамаки” – також поділився досвідом роботи з алкозалежними.

Володимир Макаров, керівник громадського формування “Боярський міський патруль”, поділився досвідом створення громадського формування з охорони громадського порядку, більшість якого складають учасники АТО. Зокрема, були висвітлені питання реєстрації формування, узгодження статуту, налагодження співпраці з місцевим відділенням поліції та інші питання створення та функціонування ГФ.

У рамках зустрічі гості відвідали Галерею Слави учасників АТО Кагарличчини та Кагарлицький НВК “ЗОШ І-ІІ ст. – ліцей”, де поспілкувалися з ліцеїстами, які розповіли про кагарличан-учасників АТО та продекламували власні вірші з патріотичної тематики. Учні ліцею вразили гостей щирою любов’ю до України та великим бажанням долучитися до високої мети українського народу – реальної незалежності і мирного життя.

DSCN0306

У ході зустрічі були досягнуті домовленості про спільні конкретні заходи. Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації щиро дякує за гостинний прийом, цікаві думки та нові можливості співпраці!